Skip to main content

Επίσημο: Ανεστάλη η στάση στον ΟΑΣΘ, κανονικά τα λεωφορεία το βράδυ

Κανονικά στους δρόμους τα λεωφορεία του Οργανισμού και το βράδυ - Οριστικοποιήθηκε το ραντεβού με τον υπουργό Υποδομών για τη Δευτέρα

Την αναστολή της απογευματινής κινητοποίησής τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδικάτου των Εργαζομένων το μεσημέρι αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για απόψε στάση εργασίας, από τις 19:00 έως το τέλος της βάρδιας, και, ως εκ τούτου, τα λεωφορεία θα συνεχίσουν κανονικά τα δρομολόγιά τους.

Το ραντεβού που επιθυμούσαν να έχουν οι εργαζόμενοι με τον υπουργό Υποδομών τελικά οριστικοποιήθηκε, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του Συνδικάτου, Δημ. Τσερμενίδη, με τον Χρ. Σπίρτζη. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, στην Αθήνα, στις 10:00. Οι εργαζόμενοι θα εκπροσωπηθούν, εκτός από τον πρόεδρο του συνδικάτου, και από τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων.

Οι εργαζόμενοι ζητούν διαβεβαιώσεις από τον κ. Σπίρτζη ότι η εκχώρηση έργου του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης (ή σε άλλον ιδιώτη), με τη νυχτερινή τροπολογία, δεν θα οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού ούτε θα θίξει τις θέσεις και τους όρους εργασίας.

Η ανακοίνωση του ΟΑΣΘ για την αναστολή:

«Από τον ΟΑΣΘ ανακοινώνεται ότι ανεστάλη η στάση εργασίας που είχε προκηρυχθεί από το Συνδικάτο Εργαζομένων του Οργανισμού για σήμερα, Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, από τις 19:00 μέχρι τη λήξης της βάρδιας.

Ως εκ τούτου όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν κανονικά».