Skip to main content

Επίσκεψη και Πασχαλινές Ευχές της Μαρίας Σπυράκη στον «Άγιο Παντελεήμονα»

Η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη συνεχάρη το προσωπικό του Κέντρου για τις υπηρεσίες που προσφέρει στους ευάλωτους συμπολίτες μας.

Το ιστορικό Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων «O Άγιος Παντελεήμων» επισκέφθηκε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη και αντάλλαξε Πασχαλινές ευχές με εργαζόμενους, περιθαλπόμενους και μέλη της διοίκησης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η πρόεδρος του ΚΚΠΠΚΜ, Βασιλική Νάκου, υποδέχθηκε με ιδιαίτερη θέρμη την ευρωβουλευτή και σημείωσε ότι πέρα από την αγάπη για τη Θεσσαλονίκη, αυτό που συνδέει τις δυο γυναίκες είναι η ιδιαίτερη ευαισθησία που επιδεικνύουν για τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησης στους χώρους του ΚΚΠΠΚΜ, η Μαρία Σπυράκη ενημερώθηκε από την κ. Νάκου για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η συγκεκριμένη διοίκηση, τις μεγάλες παρεμβάσεις που έγιναν στις παρεχόμενες υπηρεσίες, σε διοικητικές και οικονομικές αγκυλώσεις του παρελθόντος και την αναγκαιότητα θωράκισης της πρόνοιας και ενίσχυσης των προνοιακών δομών με μόνιμο προσωπικό.

«Με φαροδότη πάντοτε την ευαισθησία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σε θέματα αναπηρίας και την άοκνη εργασία της υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνας Μιχαηλίδου, έγιναν σημαντικά βήματα στο χώρο της αναπηρίας, όπως η θεσμοθέτηση του Προσωπικού Βοηθού και έχουν ήδη δρομολογηθεί οργανωτικά ζητήματα των Κέντρων Πρόνοιας, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη σταθερή στελέχωση των δομών μας και με νέες ειδικότητες», σημείωσε η κ. Νάκου.

Η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη συνεχάρη το προσωπικό του Κέντρου για τις υπηρεσίες που προσφέρει στους ευάλωτους συμπολίτες μας, τονίζοντας ότι «η κοινωνική πολιτική κάθε χώρας και ειδικά η ιδρυματική πρόνοια, είναι οι εργαζόμενοι της. Είναι σημαντική η με διαφάνεια ενίσχυση των Κέντρων Πρόνοιας και η στήριξη της αναπηρίας. Άλλωστε, αποτελεί δείγμα ευαισθησίας η ταχύτητα με την οποία ήρθε και καθιερώθηκε στη χώρα μας ο θεσμός του Προσωπικού Βοηθού. Βλέπω τα έργα που έγιναν στο ίδρυμα «Άγιος Παντελεήμων» και θεωρώ ότι είναι ανάσα και σημαντικό υποβοηθητικό στοιχείο των ανθρώπων που περιθάλπονται. Είναι τιμή μου που βρίσκομαι στο κέντρο», υπογράμμισε η κ. Σπυράκη.

Η κ. Σπυράκη και η πρόεδρός του ΚΚΠΠΚΜ κα Βασιλική Νάκου, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που προωθεί η διοίκηση του Κέντρου, δεσμεύτηκαν, για το άμεσο μέλλον, την μετάβαση στις Βρυξέλλες ομάδας περιθαλπόμενων από τις δομές του ΚΚΠΠΚΜ μαζί με τους συνοδούς τους ώστε να έχουν την ευκαιρία μιας ευρωπαϊκής εμπειρίας.

Την ίδια στιγμή, το ΚΚΠΠΚΜ με σύνθημα «κανένα τραπέζι αδειανό, ζούμε με αγάπη, κανείς μόνος!» άνοιξε, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με τη συνδρομή της Τράπεζας Τροφίμων, την αγκαλιά του σε ευάλωτους συνανθρώπους μας και παρέδωσε πακέτα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε ευάλωτες οικογένειες. Η κ. Σπυράκη συνομίλησε με τα παιδιά, μέλη του Κέντρου Νεότητας, έπαιξε ένα σετ επιτραπέζιας αντισφαίρισης και ετοίμασε μαζί τους τα πασχαλινά πακέτα, μοιράζοντας Αναστάσιμα χαμόγελα.