Skip to main content

Επίσκεψη στον Έβρο κλιμακίου στελεχών της ΝΔ εν όψει ΔΕΘ

Κλιμάκιο στελεχών του κυβερνόντος κόμματος επισκέφθηκε κοινωνικές δομές και επιχειρήσεις του Έβρου αλλά και τον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης

Κοινωνικές δομές, επιχειρήσεις και τον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης, επισκέφθηκε σήμερα κλιμάκιο στελεχών της Ν.Δ., αποτελούμενο από τον βουλευτή Σερρών και Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της Ν.Δ., Τάσο Χατζηβασιλείου, τους βουλευτές Έβρου Χρήστο Δερμεντζόπουλο, Σταύρο Κελέτση, το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας Γιάννη Πολιτόπουλο, καθώς και στελέχη της ΔΕΕΠ Έβρου και μέλη της Πολιτικής Επιτροπής.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τα μέλη του κλιμακίου, ο πρόεδρος της Δ.Ε. Έβρου της Ν.Δ., 'Ακης Παρασκευόπουλος, διευκρίνισε πως «κάθε χρόνο πριν τη Δ.Ε.Θ., πριν την ομιλία του πρωθυπουργού, το κόμμα της Ν.Δ. συστήνει κλιμάκια εργασίας τα οποία επισκέπτονται κάθε Νομό με συγκεκριμένο στόχο», την καταγραφή τόσο της αναπτυξιακής δυναμικής της κάθε περιοχής όσο και των τομέων οι οποίοι ενδεχομένως χρήζουν συνδρομής. Ειδικότερα σε ότι αφορά στον ακριτικό Νομό, ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε ότι μία από τις διαπιστώσεις του κλιμακίου είναι ότι ο παλμός της επιχειρηματικότητας εξακολουθεί και χτυπάει στο πιο απομακρυσμένο άκρο της χώρας, συμπληρώνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αναδείξει αυτόν τον παλμό, να τον πολλαπλασιάσει.

Περιγράφοντας τις εντυπώσεις του από την ολοήμερη περιοδεία στο Νομό, ο κ. Χατζηβασιλείου δήλωσε: «Διαπίστωσα για άλλη μια φορά ότι αυτή η περιοχή έχει ένα αστείρευτο ανθρώπινο δυναμικό και κυρίως έχει πάρα πολλές ακόμα δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη. Επισκεφθήκαμε και μονάδες πρόνοιας αλλά και παραγωγικές μονάδες. Χαίρομαι που στον ακριτικό Έβρο και κυρίως στην Ορεστιάδα δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις οι οποίες είναι ιδιαιτέρως εξωστρεφείς και αφήνουν το αποτύπωμά τους όχι μόνο στην τοπική κοινωνία αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό γιατί δείχνει ότι πραγματικά στον Έβρο μπορούν να παραχθούν καινοτόμα προϊόντα αλλά και υπηρεσίες... Επισκεφθήκαμε και τον φράχτη στο σημείο των Φερών, ένα ισχυρό τείχος αποτροπής το οποίο αποτελεί την προμετωπίδα της κυβέρνησης στην προσπάθειά μας να ανακόψουμε τέτοιες ροές...», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση των έργων στην περιοχή, τα οποία έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων το έργο του φράχτη, η κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού, η αναβάθμιση του αεροδρομίου «Δημόκριτος», το αρδευτικό στον Ερυθροπόταμο, η σταδιακή εξέλιξη του λιμένα της Αλεξανδρούπολης σε σημαντικό γεωπολιτικό κόμβο στην Ανατολική Μεσόγειο, η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι το Ορμένιο.

Ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Ν.Δ., αναφέρθηκε και σε θέματα της επικαιρότητας και ειδικότερα, απεύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, επισημαίνοντας πως «η πανδημία είναι ακόμη εδώ και χρειάζεται δρόμος για να πετύχουμε το πολυπόθητο τείχος ανοσίας». Αναφορικά με τις αυξήσεις στις τιμές στην ενέργεια αλλά και σε άλλα προϊόντα, δήλωσε ότι «αυτή η κρίση οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες... Δεν ευθύνεται η Ελλάδα γι' αυτές τις τιμές στη διεθνή αγορά», υπογραμμίζοντας ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι να αναπτύξει για άλλη μια φορά ένα ισχυρό πλέγμα προστασίας για τους αδύναμους συμπολίτες μας», προαναγγέλλοντας ότι ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει εκτενώς συγκεκριμένα στοχευμένα μέτρα στήριξης του εισοδήματος των αδύναμων πολιτών, στη διάρκεια της ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη, το προσεχές Σάββατο.

Από την πλευρά του ο κ. Πολιτόπουλος διευκρίνισε ότι βασικός σκοπός της επίσκεψης είναι «να δούμε ό,τι χρειάζεται και να ενημερώσουμε τον κομματικό μας φορέα...με σκοπό να είμαστε απολύτως ενήμεροι και να μπορούμε να συνδράμουμε». Εξήρε την διαπιστωθείσα κατά την επίσκεψή τους , παραγωγή έργου, το οποίο «φαίνεται σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς στον Έβρο», έναν Νομό από τον οποίο, όπως χαρακτηριστικά είπε αρχίζει η Ελλάδα.

«Θα εστιάσω στις δύο επιχειρήσεις (GREEN COLA και THRAKON) στο βόρειο τμήμα του Νομού γιατί αυτό που θέλαμε είναι να δείξουμε ότι και το υπόλοιπο κομμάτι του Νομού, πέρα από την Αλεξανδρούπολη μπορεί να υποστηρίξει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα...», δήλωσε ο κ. Δερμεντζόπουλος, σημειώνοντας πως πρέπει η κυβέρνηση της Ν.Δ. ουσιαστικά να υποστηρίξει αυτή την κατεύθυνση...και την αναγκαιότητα υλοποίησης έργων υποδομών, όπως ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και ο προαστιακός.

Τέλος ο κ. Κελέτσης είπε ότι «από τη σημερινή επίσκεψη που συνδέεται άμεσα με το γεγονός της έκθεσης της Θεσσαλονίκης εκπέμπεται ένα αισιόδοξο μήνυμα γιατί απ' όλα τα σημεία του Νομού απ' όπου περάσαμε πραγματικά μας δημιουργήθηκε ένα αίσθημα αισιοδοξίας. Δύο ζωντανές επιχειρήσεις και το αισιόδοξο είναι ότι και από τις δύο πήραμε το μήνυμα ότι επίκεινται νέες επενδύσεις και επέκτασή τους, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει προοπτική...». Διευκρίνισε ότι για τον ίδιο η οικονομική ανάπτυξη είναι η βασική θωράκιση και της περιοχής και της χώρας, ενώ ως προς τη θωράκιση των συνόρων ανέφερε ότι το κράτος με το έργο του φράχτη, με την πρόσληψη νέων συνοριοφυλάκων και την αναβάθμιση του συστήματος παρακολούθησης των συνόρων, «έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα στον τομέα της ασφάλειας», καταλήγοντας πως «το μήνυμα που στέλνουμε από εδώ με τη σημερινή σας επίσκεψη είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας τόσο για οικονομική ανάπτυξη της χώρας όσο και για την ασφάλεια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ