Skip to main content

Επίσκεψη της Γερμανής προξένου στη Θεσσαλονίκη στην πόλη του Κιλκίς (φωτο)

Συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς και τον δήμο Κιλκίς πραγματοποίησε η γενική πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη.

Επίσκεψη στο Κιλκίς πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 25 Μαΐου η γενική πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Σίβυλλα Μπέντικ και ο διευθυντής παραρτήματος Βόρειας Ελλάδας του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Γεώργιος Θεοδωράκης.

Αρχικώς συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη που συζήτησαν τις δράσεις της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ο κ. Βεργίδης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, υπογράμμισε πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χρηματοδοτεί την έκδοση του «Επενδυτικού Οδηγού Νομού Κιλκίς», μία πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Κιλκίς την οποία στήριξε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο ίδιος, καθώς στοχεύει στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην περιοχή

Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε και στο έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης της ΒΙΠΕ Κιλκίς με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, τονίζοντας «πως με το έργο αυτό ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των επιχειρήσεων της περιοχής», ενώ πρόσθεσε ότι «η ΒΙΠΕ θα αποκτήσει και διασυνδέσεις με λιμάνια,  όπως της Θεσσαλονίκης. Δημιουργούνται συνθήκες ανάπτυξης για τη ΒΙΠΕ Κιλκίς, καθώς θα επιτευχθεί βελτίωση εξυπηρέτησης της ΒΙΠΕ με εύκολη και γρήγορη μεταφορά των πρώτων υλών και εμπορευμάτων και αύξηση του εμπορευματικού έργου».

Ο κ. Βεργίδης έδωσε αναμνηστικά δώρα στην κ. Μπέντικ και τον κ. Θεοδωράκη, στα οποία, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αντανακλάται ο πλούτος του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Η επίσκεψη της γενικής προξένου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη στο νομό Κιλκίς έγινε έπειτα από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Κιλκίς.

Εθιμοτυπική επίσκεψη και στον δήμο Κιλκίς

Η Σίβυλλα Μπέντικ και ο Γεώργιος Θεοδωράκης επισκέφθηκαν στη συνέχεια και τη δημοτική αρχή του δήμου Κιλκίς.

Τη διπλωματική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Γιάννης Χατζηαποστόλου.

Η συζήτηση, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου Κιλκίς, περιστράφηκε στις επενδυτικές προοπτικές που εμφανίζει ο δήμος Κιλκίς, «με συγκριτικό πλεονέκτημα τη γειτνίασή του με το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και τη θέση του ως πύλη εισόδου και εξόδου στη βαλκανική ενδοχώρα», όπως αναφέρεται.

Ο κ. Χατζηαποστόλου, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, επικοινώνησε την πολιτική εξωστρέφειας που προωθεί η Δημοτική Αρχή υπό το Δημήτρη Κυριακίδη με αιχμή τα έργα υποδομής που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί και το πολιτιστικό και τουριστικό απόθεμα της περιοχής τονίζοντας ότι η προσέλκυση επενδύσεων αποτελεί σταθερή της επιδίωξη και αποσκοπεί στην συγκράτηση του πληθυσμού στον τόπο αλλά και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τόσο από την κ. Μπέντικ όσο και από τον διευθυντή του Ελληνογερμανικού του ΕΒΕ καταγράφεται έντονο ενδιαφέρον από Γερμανούς επιχειρηματίες στην περιοχή του Κιλκίς στον τομέα της ενέργειας και στα logistics.

«Ο δήμος Κιλκίς και το προξενείο της Γερμανίας συμφώνησαν και θα βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με σκοπό την περαιτέρω συνεργασία τους σε ζητήματα ανάπτυξης, καταλήγει η ανακοίνωση.