Skip to main content

Επίσκεψη Τζιτζικώστα σε οικισμούς των δήμων Δέλτα-Χαλκηδόνας(φωτο+vid)

Ο Περιφερειάρχης συνομίλησε με κατοίκους των περιοχών για ζητήματα καθημερινότητας, θέματα υποδομών, ανάπτυξης και ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα.

Οικισμούς των Δήμων Δέλτα και Χαλκηδόνας επισκέφτηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης στη Θεσσαλονίκη, επισκέφτηκε το Παρθένι, το Άδενδρο, τη Βραχιά, τα Κύμινα, τα Μάλγαρα και τη Χαλάστρα.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής, καταστηματάρχες, επαγγελματίες και παραγωγούς, για τα ζητήματα της καθημερινότητάς τους, για θέματα υποδομών, ανάπτυξης και ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα. Στο Άδενδρο ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε το κλειστό γυμναστήριο και συνομίλησε με αθλητές, γονείς, προπονητές και παράγοντες, για θέματα αθλητισμού και παιδείας, όπως και σε σχολή εκμάθησης πολεμικών τεχνών στα Μάλγαρα.

«Επισκέφτηκα τις περιοχές του κάμπου της Θεσσαλονίκης, το Παρθένι, το Άδενδρο, τη Βραχιά, τα Κύμινα, τα Μάλγαρα και τη Χαλάστρα. Οικισμούς των Δήμων Δέλτα και Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης, σε έναν παραγωγικό άξονα του νομού με σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Σε αυτή την περιοχή η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει υλοποιήσει και συνεχίζει να υλοποιεί σειρά έργων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων. Αποκαταστήσαμε τη μεγάλη περιβαλλοντική πληγή του Άδενδρου την ανεξέλεγκτη χωματερή και επίσης προχωράμε στην κατασκευή έργων για τη λύση του ζητήματος των λυμάτων στην ευρύτερη περιοχή, προστατεύοντας τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Επίσης, αρχίσαμε τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλο το Δήμο Χαλκηδόνας, ενώ συντηρούμε και κάνουμε διαρκείς παρεμβάσεις στον ποταμό Λουδία, στην Τάφρο 66, στον ποταμό Αξιό και στα υδατορέματα της περιοχής. Δίπλα, στην Ελεούσα είναι σε εξέλιξη η παρέμβαση αποκατάστασης των γεφυρών Μπέλλεϊ και συντηρούμε το οδικό δίκτυο σε όλη την έκταση του Δήμου Δέλτα.

Αρχίσαμε τα έργα βελτίωσης του κεντρικού δρόμου στο Ανατολικό και προγραμματίσαμε εργασίες ασφαλτόστρωσης από τα Νέα Μάλγαρα μέχρι την έξοδο των Κυμίνων προς τη Χαλάστρα, αλλά και σε τμήματα του οδικού δικτύου Χαλάστρας και Κυμίνων – Νέων Μαλγάρων. Κατασκευάσαμε τη γέφυρα Αξιού στο δρόμο Ανατολικού – Βραχιάς, που έλυσε το πρόβλημα επικοινωνίας στην περιοχή. Συμβάλλαμε ώστε το φυσικό αέριο να φτάσει από το τέλος του προηγούμενου έτους και στη Χαλάστρα, ενώ ενισχύουμε και κρατήσαμε ζωντανό το Κέντρο Πληροφόρησης και τον τοπικό Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Αξιού. Με μεγάλο αγώνα και συνεχείς πιέσεις ξεπερνούμε τη γραφειοκρατία και συντηρούμε το παράκτιο ανάχωμα Αλιάκμονα – Λουδία – Αξιού – Καλοχωρίου. Ήμασταν στο πλευρό των κατοίκων αποκαθιστώντας τις ζημιές στην περιοχή από τις θεομηνίες, αλλά και στον αγώνα τους για να μη λειτουργήσουν πλευρικά διόδια στη Χαλάστρα. Με το έργο μας δυναμώνουμε κάθε μέρα και πιο πολύ τη Μακεδονία», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.