Skip to main content

Επίσκεψη Ζέρβα στους χώρους του Μουσείου Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκης

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ξεναγήθηκε στους χώρους όπου θα δημιουργηθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος και το πάρκο Μνήμης.

Τους χώρους στους οποίους πρόκειται να ανεγερθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος, στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Εθελοντισμού Πέτρο Λεκάκη.

Ο κ. Ζέρβας ενημερώθηκε από τον μηχανικό της ΓΑΙΑΟΣΕ και πρώην δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Διαμαντάκη για την πορεία του έργου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με φόντο τις συναντήσεις που αναμένονται μεταξύ του δημάρχου και εκπροσώπους της ΓΑΙΑΟΣΕ.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος ξεναγήθηκε στους χώρους που θα ανεγερθεί το Μουσείο, το πάρκο Μνήμης και το Μουσείο Σιδηροδρόμων, στην περιοχή του Παλαιού Σταθμού, κοντά στο Μουσείο Ολοκαυτώματος.



Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε σε συνέντευξή στη Voria.gr ο τέως δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος είναι πρόεδρος του Δ.Σ. του ιδρύματος, μέσα στον Νοέμβριο θα παραληφθεί από τον project manager η οριστική αρχιτεκτονική μελέτη.

Θα ακολουθήσει η εκπόνηση των υπολοίπων μελετών (εφαρμογής, περιβαλλοντική κ.λπ.), η έκδοση της άδειας οικοδομής, ώστε να προκηρυχθεί εν συνεχεία ο διαγωνισμός για την κατασκευή του η οποία, αν όλα πάνε καλά, αναμένεται να ξεκινήσει σε περίπου έναν χρόνο, προς το τέλος του 2020.