Skip to main content

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Τραυματίστηκαν αστυνομικοί - 16 προσαγωγές από την ΕΛΑΣ

Μετά την αθρόα ρίψη μολότοφ και χημικών δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 16 προσαγωγές σε διάφορα σημεία.

Τεταμένηήταν για αρκετή ώρα η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη στην ευρύτερη περιοχή της Ολυμπιάδος μετά τα επεισόδια που ξεκίνησαν με την ολοκλήρωση της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μετά την αθρόα ρίψη μολότοφ και χημικών ένας αστυνομικός κατά πληροφορίες τραυματίστηκε κοντά στον ναό του Προφήτη Ηλία και ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο, ενώ ένας δεύτερος τραυματίστηκε σε άλλο σημείο.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε 16 προσαγωγές ατόμων σε διάφορα σημεία της Αγίου Δημητρίου και της Ολυμπιάδος.

Νεαροί που είχαν διασπαστεί από την μεγάλη σε συμμετοχή πορεία για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, έστησαν οδοφράγματα σε σημεία της οδού Ολυμπιάδος, έβαλαν φωτιά σε κάδους, έσπασαν βιτρίνες, πέταξαν μολότοφ και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης. 

Για αρκετή ώρα σημειώνονταν επεισόδια μεταξύ ομάδων νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων και στην περιοχή της Αγίου Δημητρίου και της Ολυμπιάδος επικρατούσε εκρηκτική ατμόσφαιρα.

Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής για να σβήσουν τις φωτιές, καθώς και ο Αίαντας της ΕΛΑΣ.