Skip to main content

Επιστολή ΕΣΘ σε Σταϊκούρα για την πλατφόρμα myDATA

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ευελπιστεί στην κατανόηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ζητά τη μετάθεση της υποχρέωσης διαβίβασης παραστατικών στην πλατφόρμα myDATA, από την 1 Ιουλίου 2021, σε μια περίοδο ηρεμίας της αγοράς και όταν θα έχουν λυθεί όλα τα λειτουργικά προβλήματα του συστήματος.

Στη σχετική επιστολή επισημαίνεται ότι, «στη δύσκολη αυτή περίοδο που δυστυχώς, για όλους εμάς, είμαστε υποχρεωμένοι να πολεμήσουμε για την επιβίωση των οικογενειών και των επιχειρήσεών μας, μετά από ένα πολύμηνο πάγωμα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων λόγω του covid-19, είναι αδύνατον να είμαστε συνεπείς σε νέες μεθοδολογίες όταν μάλιστα αυτές πάσχουν εκ προοιμίου στην εφαρμογή τους».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ευελπιστεί στην κατανόηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και ζητά τις άμεσες ενέργειες του υπουργού Οικονομικών.