Skip to main content

Μέτρα ζητούν 32 εμπορικοί σύλλογοι από τον Σταϊκούρα για τον κορωνοϊό

Μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων ζητά η Ομοσπονδία Εμπορίου Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικότητας Κεντρικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Την αγωνία των 32 Εμπορικών Συλλόγων που είναι μέλη της Ομοσπονδίας Εμπορίου Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικότητας Κεντρικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες, μετέφερε με έγγραφό του προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παντελής Φιλιππίδης, επισημαίνοντας ότι οι αγορές βρίσκονται κυριολεκτικά σε μηδενική βάση.
«Τα γεγονότα που επικρατούν αυτό το χρονικό διάστημα στην Ελλάδα, έχουν επιφέρει ένα ιδιαίτερα ισχυρό πλήγμα στις εμπορικές επιχειρήσεις», αναφέρει η ΟΕΠΕΚΑΜΘ.

«Δυστυχώς ο εύλογος πανικός του κόσμου αφενός λόγω του Κορωνοϊού αφετέρου λόγω της κρίσιμης κατάστασης που επικρατεί στον Έβρο, δημιούργησαν μια πολύ κακή ψυχολογία και έλλειψη καταναλωτικής διάθεσης. Με βάση όλα αυτά, είναι δεδομένο ότι ο επιχειρηματικός κόσμος δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του τις επόμενες μέρες», προσθέτει.

Η Ομοσπονδία Εμπορίου Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικότητας Κεντρικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών να «ληφθούν ριζοσπαστικά μέτρα όσον αφορά τις υποχρεώσεις του επιχειρηματικού κόσμου στο επόμενο χρονικό διάστημα και όσο θα διαρκεί αυτή η συγκυρία, ούτως ώστε οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να ξεπεράσουν, όσο το δυνατόν αλώβητες, όλη αυτή τη δοκιμασία που περνάνε μετά από 10 χρόνια κρίσης».

Στο έγγραφο της Ομοσπονδίας προς τον Υπουργό Οικονομικών αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είναι γνωστό ότι ένα μεγάλο ποσοστό του επιχειρηματικού κόσμου ήδη βρίσκεται αντιμέτωπο με τις υποχρεώσεις που έρχονται από το παρελθόν (100 ή 120 δόσεις, κόκκινα δάνεια κλπ) και τις τρέχουσες, με καθολική πτώση τζίρου. Για το λόγο αυτό, τα μέτρα που θα ληφθούν, θα πρέπει να περιλαμβάνουν το σύνολο της επιχειρηματικότητας σε όλη τη χώρα, δεδομένου ότι ο φόβος του κόσμου εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα με αποτέλεσμα να νεκρώσουν όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Γνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες που περνάει η πατρίδα μας και τις μικρές δυνατότητες της οικονομίας μας, σας καλούμε σήμερα να λάβετε όσο το δυνατόν πιο δραστικά μέτρα (γιατί αύριο θα είναι αργά) για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Για να προλάβουμε ένα νέο μεγάλο κύμα λουκέτων που θα γυρίσει την οικονομία και την ανεργία χρόνια πίσω.

Στις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας, είμαστε υποχρεωμένοι να συνδράμουμε όλοι όσο μπορούμε και με μια κοινή προσπάθεια να ξεπεράσουμε αυτή την οικονομική και κοινωνική κρίση που μας μαστίζει.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για την επιχειρηματική κοινότητα και αναμένοντας τα μέτρα που θα ανακουφίσουν και θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα, σας διαβεβαιώνουμε ότι η Ομοσπονδία μας θα είναι παρούσα για να βοηθήσει με όλες τις δυνάμεις της στην εξεύρεση λύσεων για την αντιμετώπιση των  προβλημάτων που έχουν ανακύψει λόγω των τρεχουσών συνθηκών».