Skip to main content

Επιστολή προς όλους τους δημάρχους από την ΚΕΔΕ για τα δικαιώματα ΑμεΑ

Για την προστασία και προαγωγή των δικαιωμάτων των ΑμεΑ έστειλε επιστολή σε όλους τους δήμαρχους της χώρας ο Δημήτρης Παπαστεργίου.

Αναφορά πεπραγμένων, τι πράττει ο κάθε δήμος για την εφαρμογή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, ζητεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Σχετική επιστολή απέστειλε σε όλους τους δημάρχους της χώρας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, μετά από σχετική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, για την προστασία και προαγωγή των δικαιωμάτων των ΑμεΑ. Στην επιστολή του, ο κ. Παπαστεργίου, τους επισημαίνει ότι σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών αλλά τον Ν.4488/2017 άρθρο 71, αποτελεί «Σημείο Αναφοράς» η έδρα κάθε Δήμου για τα άτομα με αναπηρίες (ΑμεΑ).

Σύμφωνα με τα παραπάνω, σημειώνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ο κάθε δήμαρχος έχει οριστεί να παρακολουθεί την εφαρμογή της σχετικής Σύμβασης του ΟΗΕ, σε τοπικό επίπεδο. Επίσης στην επιστολή του, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ καλεί τους δημάρχους να μεταβιβάσουν τις αρμοδιότητες σε οργανική μονάδα επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης, Διεύθυνσης ή Τμήματος του Δήμου.