Skip to main content

Επιστρέφει στην εθνική Δανίας ο Κρίστιαν Έρικσεν

Επιστρέφει στην εθνική Δανίας ο ποδοσφαιριστής Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος είχε υποστεί ανακοπή στη διάρκεια ματς - Επιστρέφει με εμφυτευμένο απινιδωτή

Στην εθνική Δανίας επιστρέφει ο Κρίστιαν Έρικσεν λιγότερο από εννιά μήνες από την ημέρα που σταμάτησε η καρδιά του στο εθνικό στάδιο της Κοπεγχάγης.

Διαβάστε: Συγκλονιστικός ο Κρίστιαν Έρικσεν: Πέθανα για πέντε λεπτά

Ο σπουδαίος Δανός επιθετικός συγκίνησε όλον τον κόσμο όταν έπεσε αναίσθητος στο χόρτο κατά τη διάρκεια αγώνα της εθνικής ομάδας της χώρας του για το Euro 2020 και επανήλθε στη ζωή χάρη στις προσπάθειες των συμπαικτών του και του ιατρικού επιτελείου της ομάδας.

Σήμερα ο Έρικσεν έχει επιστρέψει στη δράση έχοντας εμφυτευμένο στην καρδιά του έναν απινιδωτή που θα του θέσει ξανά σε λειτουργία την καρδιά του εάν εκείνη σταματήσει ξανά να κτυπά.

Ο 30χρονος Δανός αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ με την Μπρέντφορντ εδώ και μερικές εβδομάδες δίνοντας και ασίστ για γκολ κατά την τελευταία αγωνιστική, και την Τρίτη ο Δανός εκλέκτορας Κάσπερ Χιούλμαντ συμπεριέλαβε το όνομά του στην ομάδα των 23 ποδοσφαιριστών που καλούνται να στελεχώσουν τους Σκανδιναβούς ερυθρόλευκους για τα φιλικά με την Ολλανδία και τη Σερβία στα τέλη του μηνός.

Ο Έρικσεν, πέρα από κορυφαίος επιθετικός που έλαμψε τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, κατέστη τον περασμένο Ιούνιο εθνικό σύμβολο για τους Δανούς σε μια κορυφαία στιγμή εθνικής συγκίνησης και ομοψυχίας για το παρ’ ολίγον δράμα του 30χρονου ποδοσφαιριστή. Η επιστροφή του στην εθνική ομάδα αναμένεται να αποτελέσει κεντρικό σημείο ενδιαφέροντος διεθνώς.

Πηγή: Καθημερινή, Reuters