Skip to main content

Επιστροφή πινακίδων από σήμερα ενόψει Δεκαπενταύγουστου

Στόχος να διευκολυνθεί η μετακίνηση κατά την εορταστική περίοδο - Ποιες παραβάσεις εξαιρούνται από την απόφαση του Νίκου Τόσκα

Επιστρέφονται από σήμερα οι πινακίδες, οι άδειες οδήγησης και οι άδειες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρεθεί από ορισμένους παραβάτες του Κ.Ο.Κ., προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους, κατά την εορταστική περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, που αφαιρούνται ή κατατίθενται στις αστυνομικές αρχές έως και την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017.

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, για παραβάσεις που βεβαιώνονται μέχρι και τις 9 Αυγούστου 2017.

Από την παραπάνω απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις παραβάσεις για μέθη, υπερβολική ταχύτητα, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, ανασφάλιστα αυτοκίνητα, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και «κόντρες».

Οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.

Σημειώνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας δεν απαιτείται η άμεση καταβολή του διοικητικού προστίμου, για την είσπραξη του οποίου θα ακολουθείται η τακτική διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.