Skip to main content

Επιτέλους νίκη για την Εθνική με 2-1 επί της Σουηδίας

Αν και οι Σουηδοί ήταν ποιοτικά καλύτεροι, οι Έλληνες διεθνείς κατάφεραν να μείνουν όρθιοι και μάλιστα να χτυπήσουν δις τους Σκανδιναβούς.

Έχοντας την τύχη με το μέρος της, αλλά παίζοντας με ψυχή παρά το άσχημο αποτέλεσμα στην Πρίστινα, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου πήρε την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Μουντιάλ του Κατάρ νικώντας τη Σουηδία στο ΟΑΚΑ με 2-1.

Αν και οι Σουηδοί ήταν ποιοτικά καλύτεροι, οι Έλληνες διεθνείς κατάφεραν να μείνουν όρθιοι και μάλιστα να χτυπήσουν δις τους Σκανδιναβούς, ανοίγοντας το σκορ με τον Μπακασέτα που νίκησε τον Όλσεν με πλασέ στο 62’

Στο 78’ ο Τζόλης σε αντεπίθεση σέρβιρε στον Παυλίδη για το 2-0, με το γκολ να κατοχυρώνεται με goal check, αφού αρχικά ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Οι Σουηδοί κατάφεραν να μειώσουν με τον Κουάισον στο 78’, ωστόσο δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Χατζηδιάκος, Ανδρούτσος, Τσιμίκας, Ζέκα, Μπουχαλάκης, Μπακασέτας, Παυλίδης (90+5' Βρουσάι), Δουβίκας (71' Τζόλης).

Σουηδία: Όλσεν, Γιόχανσον (77' Κραφτ), Χελάντερ (88' Ντάνιελσον), Λίντελοφ, Αουγκούστινσον, Κλάεσον (77' Κάρλσον), Όλσον, Σβάνμπεργκ (66' Κουάισον), Φόρσμπεργκ, Κουλουσέβσκι (88' Θελίν), Ίσακ.