Skip to main content

Επίθεση με μολότοφ στο κτήριο του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής

Οι δράστες πέταξαν πέντε βόμβες μολότοφ εναντίον του κτηρίου. Οι δυο ανεφλέγησαν στον εξωτερικό μαντρότοιχο και οι τρεις εντός της περίφραξης

Στις 2.20 το πρωί του Σαββάτου, άγνωστοι πραγματοποίησαν επίθεση με βόμβες μολότοφ στο κτηριο του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής στο Νέο Φάληρο.

Οι δράστες πέταξαν πέντε βόμβες μολότοφ εναντίον του κτηρίου. Οι δυο ανεφλέγησαν στον εξωτερικό μαντρότοιχο και οι τρεις εντός της περίφραξης. Δεν προκλήθηκαν φθορές.

Οι δράστες, 3 έως 5 τον αριθμό, είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες και πλησίασαν το κτήριο από την πλευρά του Κηφισού.

Από την ευρύτερη περιοχή έγιναν προσαγωγές δίχως να έχει προκύψει εάν οι προσαχθέντες έχουν ανάμειξη στο συμβάν.

Πελώνη: Επίθεση κατά της ελευθερίας του λόγου

«Η επίθεση σε ένα Μέσο Ενημέρωσης είναι επίθεση κατά της ελευθερίας του λόγου, βασικού συστατικού στοιχείου της Δημοκρατίας», ανέφερε σε δήλωσή της για την επίθεση, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

«Η επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, την οποία καταδικάζουμε, είναι επίθεση στις παραπάνω αρχές. Το μόνο που καταφέρουν οι εχθροί του πλουραλισμού και της Δημοκρατίας, είναι να θέτουν όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντί τους», προσθέτει.