Skip to main content

Επίθεση με βιτριόλι: «Πήρα την ιδέα από μία τηλεοπτική εκπομπή», είπε η κατηγορούμενη

«Πήρα την ιδέα για το βιτριόλι από τηλεοπτική εκπομπή», είπε η κατηγορούμενη, προσθέτοντας πως το προμηθεύτηκε απο άνδρα πακιστανικής καταγωγής.

Από μια τηλεοπτική εκπομπή πήρε την ιδέα να επιτεθεί με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου η κατηγορούμενη Έφη Κακαράντζουλα. Αυτό υποστήριξε σήμερα η ίδια κατά τη διάρκεια της απολογίας της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, αναφέροντας πως δεν γνώριζε ότι η Ιωάννα μπορεί να πέθαινε. «Δεν είμαι δολοφόνος» είπε σε δικαστές και ενόρκους η κατηγορούμενη, αποδίδοντας το αποτρόπαιο έγκλημά της στο ότι ο 40χρονος άνδρας με τον οποίο διατηρούσε ελεύθερη περιστασιακή σχέση την είχε φέρει σε απόγνωση και της είχε δημιουργήσει καχυποψία και ανασφάλεια. Μάλιστα, όσον αφορά στη προμήθεια του καυστικού υγρού η 36χρονη είπε ότι το προμηθεύτηκε από έναν Πακιστανό.

Διαβάστε επίσης Επίθεση με βιτριόλι: Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από την Ιωάννα, είπε η κατηγορούμενη

«Όλα ξεκίνησαν από όταν γνώρισα τον Νώντα το 2018 και είχαμε αναπτύξει μια ερωτική σχέση. Βρισκόμασταν σε τακτά διαστήματα όπως προκύπτει και από τις τηλεφωνικές συνομιλίες μας» ανέφερε η 36χρονη αρχίζοντας την απολογία της στη δίκη και συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Τον ρώτησα ευθέως τι συμβαίνει με την Ιωάννα αλλά δεν μου απάντησε. Όσες φορές τον ρώτησα δεν μου είπε. Μου άφησε αμφιβολίες. Προσπάθησα να απομακρυνθώ γιατί δεν με άφηνε να προχωρήσω στη ζωή μου. Αργότερα τους παρακολούθησα. Την παρακολούθησα για να δω αν βρίσκεται μαζί του, όχι για να της επιτεθώ. Με είχε διαβεβαιώσει ότι δεν είχε σχέση με αυτόν τον άνθρωπο και είδα από τη δραστηριότητα στο Facebook ότι δεν ευσταθούσαν αυτά. Ήμασταν γνωστές και δεν υπήρχε λόγος να με σεβαστεί».

Πώς προμηθεύτηκε το βιτριόλι

Η Έφη Κακαράντζουλα στην απολογία της μίλησε και για το πώς προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό. Είπε πως το βρήκε στο κέντρο της Αθήνας από έναν άνδρα πακιστανικής καταγωγής: «Είχα καταλάβει ότι ήταν δύσκολο. Βρήκα έναν πακιστανικής καταγωγής άνδρα έξω από ένα μαγαζί και μου είπε ότι θα το βρει. Σε τρεις μέρες δώσαμε ραντεβού και μου το έφερε. Τον ρώτησα αν μπορούσε να μου βρει κάποιον να μου κάνει μια δουλειά, χωρίς να του πω λεπτομέρειες και θα πληρωθεί. Μου έδωσε το τηλέφωνο του Πακιστανού, αλλά δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω. Όταν πήρα το υγρό, το μετάγγισα σε ένα μεταλλικό ποτήρι, όχι ένα λίτρο, γιατί θα χρειαζόμουν τεράστιο δοχείο και θα το έβλεπε η Ιωάννα. Ήταν 300 με 500 ml με καπάκι μπλε».

Στη συνέχεια της απολογίας της επανήλθε στο θέμα και πρόσθεσε:
«Το οξύ το προμηθεύτηκα τον Φεβρουάριο του 2020. Πήγα σε ένα κατάστημα, βρήκα έναν Πακιστανό απ' έξω, μου παρέδωσε ένα βαρύ μπουκάλι, μου ζήτησε 18 ευρώ και έδωσα 40. Ήταν ένα μπουκάλι λευκό, σκληρό πλαστικό με μπλε καπάκι».

Πώς περιέγραψε τη στιγμή της φρικτής επίθεσης στην Ιωάννα

Η κατηγορούμενη στην απολογία της αναφέρθηκε αναλυτικά στη στιγμή της επίθεσης: «Κατέβηκα στο υπόγειο και την περίμενα. Αυτή στεκόταν στο ασανσέρ ακριβώς μπροστά. Ήμουν από το πλάι της, δεν είχα οπτική επαφή μαζί της. Όπως της το έριξα, εκείνη γύρισε αριστερά και την πέτυχε στο υπόλοιπο πρόσωπο. Έτρεξα, μπήκα στο ταξί, με άφησε σε ένα σημείο άσχετο να μη φαίνεται πού πηγαίνω και πήρα μετά άλλο ταξί».

Στη συνέχεια η κατηγορούμενη μίλησε για την ημέρα που οι αστυνομικοί τής πέρασαν χειροπέδες: «Τη θυμάμαι την ημέρα αυτή της σύλληψής μου, αλίμονο αν θα μπορούσα να την ξεχάσω. Δεν μου ζήτησαν αστυνομική ταυτότητα. Μου πήραν το κινητό από τα χέρια. Ο αστυνομικός που κατέθεσε εδώ δεν ήταν παρών στη σύλληψη, το διαψεύδω. Θυμάμαι τα άτομα πολύ καλά».

Πηγή: protothema.gr