Skip to main content

Επίθεση σε σχολείο στη Ρωσία: Σε ψυχιατρικές εξετάσεις υποβάλλεται ο 19χρονος

Ο 19χρονος δράστης της επίθεσης είχε κοινοποιήσει την πρόθεσή του να επιτεθεί στο σχολείο σε λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram.

Ο 19χρονος δράστης της επίθεσης σε σχολείο στην πόλη Καζάν του Ταταρστάν, Ιλνλάζ Γκαλιαβίγεφ, θα υποβληθεί με εντολή της ανάκρισης, σε εξετάσεις από ειδικούς ψυχολόγους και ψυχίατρους για να διαπιστωθούν τυχόν ιδιαιτερότητες στην συμπεριφορά του καθώς και τα κίνητρα της πράξης του, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγή στα όργανα επιβολής του νόμου.

«Είναι γνωστό -- δήλωσε η ίδια πηγή -- ότι μετά την δολοφονία των μαθητών και των δασκάλων, ο Γκαλιαβίγεφ ήταν έτοιμος να θέσει τέλος στην ζωή του αλλά οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και δεν του έδωσαν αυτήν την δυνατότητα».

Η ίδια πηγή δήλωσε ότι ο Γκαλιαβίγεφ, λίγο πριν πραγματοποιήσει την πράξη του δημιούργησε λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram, στον οποίο περιέγραφε ότι ετοιμάζεται να επιτεθεί στο σχολείο και να σκοτώσει όσο πιο πολλούς βρισκόντουσαν εκεί.

Η επίθεση εναντίον του σχολείου Ν175 στην πόλη Καζάν πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή στις 9.30 το πρωί, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 9 άνθρωποι, εκ των οποίων 7 παιδιά και 2 ενήλικες, και να τραυματισθούν 21, εκ των οποίων οι οκτώ σε σοβαρή κατάσταση,

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο, ο οποίος επισκέφθηκε το Καζάν, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι στο νοσοκομείο παίδων της πόλης νοσηλεύονται 18 παιδιά, εκ των οποίων έξι είναι σε σοβαρή κατάσταση και άλλα δύο σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση. Οκτώ παιδία τραυματίσθηκαν από τα πυρά, ενώ τα υπόλοιπα τραυματίσθηκαν από θραύσματα γυαλιών κατά την εκκένωση του κτηρίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

φωτογραφία αρχείου