Skip to main content

Επίθεση στη Βιέννη: Η αστυνομία της Αυστρίας ήξερε τον τρομοκράτη της επίθεσης

Ο νεαρός δολοφόνος είχε μπει στο στόχαστρο της σλοβακικής αστυνομίας ενώ προσπαθούσε να αγοράσει πυρομαχικά - H Αυστρία το γνώριζε και το αγνόησε

Μεγάλο λάθος έκανε η αστυνομία της Αυστρίας αφού αγνόησε τις προειδοποιήσεις των αρχών της Σλοβακίας ότι ο 20χρονος μακελάρης της Βιέννης, Κιουτίμ Φετζουλάι, προσπαθούσε να αγοράσει πυρομαχικά πριν από λίγους μήνες.

Ο νεαρός δολοφόνος είχε μπει στο στόχαστρο της σλοβακικής αστυνομίας ενώ προσπαθούσε να αγοράσει πυρομαχικά. Και οι πληροφορίες αυτές είχαν διαβιβαστεί στην αστυνομία της Αυστρίας, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Σήμερα, όμως, ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμερ παραδέχτηκε ότι «προφανώς ορισμένα πράγματα πήγαν στραβά» κι ανακοίνωσε τη σύσταση ανεξάρτητης εξεταστικής επιτροπής.

«Η σλοβακική αστυνομία έλαβε πληροφορίες το καλοκαίρι ότι ύποπτα άτομα από την Αυστρία προσπαθούσαν να αγοράσουν πυρομαχικά στη Σλοβακία. Αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν την αγορά».

Στη συνέχεια όμως, αντί οι αυστριακές αρχές να γίνουν η ...σκιά του ισλαμιστή τρομοκράτη, τον άφησαν να αλωνίζει ελεύθερος.

Ο χαμογελαστής μακελάρης της αυστριακής πρωτεύουσας που σκότωσε τέσσερα άτομα φέρεται επίσης να είχε διασυνδέσεις με ισλαμιστές στη Γαλλία, όπως αποκαλύπτουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Και οι 15 συλληφθέντες εντάσσονται στο εξτρεμιστικό ισλαμιστικό περιβάλλον

Στο μεταξύ και οι δεκαπέντε άνθρωποι, που συνελήφθησαν και κρατούνται σε σχέση με την επίθεση στο κέντρο της Βιέννης τη Δευτέρα, εντάσσονται στο εξτρεμιστικό ισλαμιστικό περιβάλλον, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, όπως αναφέρει το protothema.gr.

«Μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι συνδέονται με το εξτρεμιστικό ισλαμιστικό περιβάλλον», επισήμανε ο διευθυντής Δημόσιας Ασφαλείας Φραντς Ρουφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.