Skip to main content

Επιθέσεις Ισραήλ σε θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ έπληξε «υπόγειες τρομοκρατικές υποδομές» της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ως αντίποινα για εκτοξεύσεις ρουκετών.

Σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις τριών ρουκετών εναντίον του, προχώρησε η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ, η οποία έπληξε θέσεις της Χαμάς.

Όπως ανακοίνωσε το ισραηλινό γενικό επιτελείο μέσω Twitter, η Πολεμική Αεροπορία έπληξε «υπόγειες τρομοκρατικές υποδομές» της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ως αντίποινα για τις εκτοξεύσεις τριών ρουκετών εναντίον του νότιου Ισραήλ.

«Σε αντίδραση στις τρεις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν εναντίον του Ισραήλ, η Πολεμική Αεροπορία της χώρας μας, στοχοποίησε υπόγειες τρομοκρατικές υποδομές της Χαμάς στη Γάζα. Φροντίζουμε η Χαμάς να λογοδοτεί», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα ήχησαν οι σειρήνες της αεράμυνας σε κοινότητες του νότιου Ισραήλ κοντά στον παραθαλάσσιο παλαιστινιακό θύλακα, προειδοποιώντας τους πολίτες να σπεύσουν στα καταφύγια. Οι δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν πριν νυχτώσει, ανέφερε το επιτελείο νωρίτερα. Η τρίτη, που εκτοξεύθηκε αφού έπεσε το σκοτάδι, αναχαιτίστηκε από το ισραηλινό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας «Σιδηρούς Θόλος », τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση. Ωστόσο ουδεμία από τις δύο πλευρές έκανε λόγο για θύματα, ενώ δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για τις εκτοξεύσεις των ρουκετών.