Skip to main content

Επίτιμος καθηγητής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου ο Βαρθολομαίος

Η τελετή απονομής έλαβε χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο, ενώ η πρόταση αναγόρευσής του έγινε από τη Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας.

Επίτιμος καθηγητής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στον τομέα της Διαχείρισης του Περιβάλλοντος, αναγορεύτηκε το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Η τελετή απονομής έλαβε χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο, ενώ η πρόταση αναγόρευσής του έγινε από τη Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας.

Παρέστησαν πολλοί Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος και του εξωτερικού, ο Μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου στην Αθήνα, ο έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Αθήνα, αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Γρίβας, υπουργοί, ακαδημαϊκοί, κληρικοί και πλήθος πιστών.

Μετά τον χαιρετισμό της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, ακολούθησε η προσφώνηση από τον πρόεδρο του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, καθηγητή Οδυσσέα Ιωάννη - Ζώρα κι αμέσως μετά η παρουσίαση του έργου του Παναγιωτάτου. Κατόπιν, αναγνώσθηκε το ψήφισμα της Αναγόρευσης και του τίτλου από τον κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΑΠ καθηγητή Ιωάννη Καλαβρουζιώτη.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η επίδοση των μεμβρανών και η απονομή του αρχιερατικού εγκολπίου από τον πρόεδρο του ΕΑΠ. Μετά την αναγόρευση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μίλησε με θέμα «Δεκάλογος Κοινωνικής Οικολογίας».