Skip to main content

Οι 2 θάνατοι λουόμενων φέρνουν πιο γρήγορα τον ναυαγοσώστη στην πλαζ Αρετσούς

Τα δύο δυσάρεστα περιστατικά με λουόμενους προκάλεσαν ανησυχία στη δημοτική αρχή, η οποία είχε ήδη δρομολογήσει την εγκατάσταση ναυαγοσώστη στην πλαζ

Την εγκατάσταση ναυαγοσώστη στην αναβαθμισμένη πλαζ Αρετσούς, όπου σε διάστημα λίγων ημερών έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, έχει ξεκινήσει ήδη ο δήμος Καλαμαριάς και συγκεκριμένα η Δημοτική Επιχείρηση Τουρισμού (ΔΕΤΕΚ), στην ευθύνη της οποίας είναι η διαχείριση της παραλίας.

Τα δύο δυσάρεστα περιστατικά με λουόμενους, ενός 79χρονου και ενός 42χρονου, που ανασύρθηκαν νεκροί από την παραλία, προκάλεσαν ανησυχία στη δημοτική αρχή, η οποία μετά από αρκετές δεκαετίες εγκατάλειψης, μεταμόρφωσε την πλαζ, η οποία μετονομάστηκε σε Golden Bay.

Σημειώνεται ότι ο ένας εκ των δύο θανάτων, του ηλικιωμένου επήλθε από οξύ εγκεφαλικό, σύμφωνα με την ΔΕΤΕΚ, ενώ ο άλλος από άλλα αίτια που οδήγησαν στον πνιγμό του.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη - Πνίγηκε 42χρονος άντρας στην πλαζ Αρετσούς

Όπως επισήμανε, πάντως, στη Voria.gr ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης «ήδη εδώ και ένα μήνα η ΔΕΤΕΚ έχει ξεκινήσει τη διαδικασία εγκατάστασης ναυαγοσώστη». Μάλιστα, η διοίκηση της ΔΕΤΕΚ βρίσκεται σε αναμονή παραλαβής πύργου ναυαγοσώστη.

Ο δήμαρχος πάντως ξεκαθαρίζει ότι η παραλία δεν είναι πολυσύχναστη, δηλαδή με πάνω από 300 λουόμενους και πως δεν υπήρχε υποχρεώση, εκ του νόμου, παρουσίας ναυαγοσώστη καθώς η πλαζ ακόμα δεν είναι χαρακτηρισμένη πολυσύχναστη. Ωστόσο, οι διαδικασίες έχουν δρομολόγηθεί ώστε σύντομα να αποκτήσει η Golden Bay τον δικό της ναυαγοσώστη.

Παράλληλα, ο δήμος έχει ήδη τοποθετήσει το προηγούμενο διάστημα δύο απινιδωτές, έναν στα γραφεία της ΟΜΑΚ, δίπλα στην πλαζ και ένανσ τους ναυτοπροσκόπους, από την άλλη μεριά.