Skip to main content

Έρχεται το «Climathon Thessaloniki», ένα διήμερος διαγωνισμός ιδεών για το Κλίμα

Η θεματική του Climathon Thessaloniki, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, θα είναι η «Αστική Ενεργειακή Μετάβαση»

Το "Climathon" είναι ένα παγκόσμιο κίνημα αφιερωμένο στην επίλυση των μεγαλύτερων κλιματικών προκλήσεων των πόλεων.

Το "Climathon Thessaloniki 2021" αποτελεί έναν διήμερο διαγωνισμό ιδεών (ideathon) που έχει στόχο να παρακινήσει τα νέα άτομα της Θεσσαλονίκης να βρουν δημιουργικές λύσεις για ένα σύγχρονο πρόβλημα της πόλης που σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή. Θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη από το πρωί του Σαββάτου 13 Νοεμβρίου μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 14 Νοεμβρίου, στο OK!Thess, στο Μέγαρο Μακρίδη (Μαρίας Κάλλας 23).

Τελικό προσδοκώμενο αποτέλεσμα της εκδήλωσης είναι η επιλογή των τριών καλύτερων ιδεών οι οποίες θα αναπτυχθούν, στη συνέχεια, σε συνεργασία με την ομάδα και το δήμο και θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της πόλης στο δεδομένο τομέα.

Η θεματική του Climathon Thessaloniki 2021 είναι η "Αστική Ενεργειακή Μετάβαση".

Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες του διαγωνισμού θα κληθούν να σκεφτούν ιδέες, να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν εφαρμογές, προγράμματα και τεχνικές για ένα ή περισσότερους από τους ακόλουθους τομείς:

• Ενεργειακά Βιώσιμα και Αισθητικά Όμορφα Κτήρια

• Οικιακή Ενέργεια

• Ενεργειακά Βιώσιμα Πανεπιστήμια

• Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα

• Λύσεις Βελτιστοποίησης Δικτύων Διανομής

• Ευαισθητοποίηση - Αγωγή Πολίτη

• Ανοιχτά Δεδομένα και Συμμετοχικός Σχεδιασμός για την Ενέργεια και το Κλίμα

Η εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση του Δικτύου Νέων των Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση λύσεων βιώσιμης ανάπτυξης στη Μαύρη Θάλασσα (U.N. SDSN Youth Black Sea) και της οργάνωσης IACES - LC Thessaloniki, με την υποστήριξη του EIT Climate-KIC και του Ερευνητικού Κέντρου "Αθηνά".

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.