Skip to main content

Έρχονται φοροελαφρύνσεις σε συμβόλαια αθλητών και εισιτήρια

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης προανήγγειλε ρύθμιση για μείωση του ΦΠΑ στα συμβόλαια αθλητών και στα εισιτήρια των αγώνων

Όλα δείχνουν ότι την επόμενη εβδομάδα που θα κατατεθεί στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο, θα υπάρξουν σημαντικές ελαφρύνσεις για τις επαγγελματικές ομάδες, κυρίως σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, καθώς ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανακοίνωσε μείωση του ΦΠΑ σε συμβόλαια αθλητών και τα εισιτήρια.

Όπως είπε ο κ. Αυγενάκης σε σημερινή του συνάντηση με τους φορείς του ποδοσφαίρου (FIFA, ΕΠΟ, Super League και Super League 2), έρχεται «ψαλίδι» στον ΦΠΑ στα συμβόλαια των αθλητών, αλλά και στα εισιτήρια των γηπέδων. Ο ίδιος σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί προς ψήφιση στη βούλη το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με το οποόο:

- Μειώνεται ο φόρος στα συμβόλαια.

- Μειώνεται ο ΦΠΑ στα εισιτήρια. «Με επιφύλαξη σας λέω ότι μειώνεται στη χαμηλότερη κλίμακα, με επιφύλαξη γιατί περιμένω μια έγκριση από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους. Σίγουρα όμως, δεν θα παραμείνει στο 24% το οποίο όπως αντιλαμβάνεστε ήταν εξαιρετικά υψηλό και δεν ακολουθούσε το ίδιο πνεύμα που είχαν αντίστοιχες δραστηριότητες του αθλητισμού και του πολιτισμού. Αυτό σημαίνει ότι ενισχύεται η ρευστότητα στα ταμεία σας», είπε.

- Θα δοθούν κίνητρα για να διευκολυνθούν οι δωρεές και οι χορηγίες στα σωματεία.