Skip to main content

Ερέρα: Μας κόστισε ο τραυματισμός του Βέλεθ, στηρίζω τον Γιουνές (vid)

«Ήθελα πολύ να κερδίσουμε το παιχνίδι. Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες και ούτε θα χρησιμοποιήσω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ισπανός τεχνικός του Άρη.

Στο χαμένο πέναλτι του Χαμζά Γιουνές στάθηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του Άρη από τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι του «Κλεάνθης Βικελίδης», o Πάκο Ερέρα ξεκαθαρίζοντας ότι στηρίζει ολόψυχα τον παίκτη του ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως η αποχώρηση του τραυματία Φραν Βέλεθ στοίχισε στην ομάδα.

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες. Είχαμε περίπου 50% πιθανότητες να κερδίσουμε ή να χάσουμε. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολύ καλές στιγμές όπως και ο αντίπαλος. Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε το ίδιο, ίσως να είχαμε και λίγες παραπάνω ευκαιρίες. Χάσαμε και καθοριστικό ρόλο έπαιξε το χαμένο πέναλτι κι εκεί ήρθε η ήττα. Είδα κάποια πράγματα στην ομάδα που δεν μου άρεσαν. Όπως για παράδειγμα, πάσες απλές που πάντα τις κάναμε καλά. Καταλαβαίνω ότι είναι ένα παιχνίδι με παραπάνω πίεση κι αυτό μας οδήγησε σε εύκολα λάθη και λάθος πάσες», δήλωσε αρχικά ο Ισπανός τεχνικός των «κιτρινόμαυρων».

Για τον τραυματισμό του Βέλεθ και αν επηρέασε τη ροή του αγώνα: «Ο Βέλεθ τραυματιστεί πριν από 2-3 εβδομάδες και τώρα έχει νέο τραυματισμό. Δυστυχώς η εμπειρία μου, μου λέει ότι ένας τραυματισμός σ’ έναν μυ που ξαναγίνεται, μπορεί να οδηγήσει και σε απώλεια ενός μήνα. Είναι μια αποχώρηση η οποία μας στοίχισε πολύ γιατί στηριζόμαστε σ’ αυτόν ακόμη και στη δημιουργία από πίσω».

Για τις επιπτώσεις του αρνητικού αποτελέσματος σ΄ένα ντέρμπι: «Ήθελα πολύ να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ακόμη κι όταν παίζεις ένα καλό παιχνίδι, όταν χάνεις, νιώθω στεναχωρημένος. Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες και ούτε θα χρησιμοποιήσω… Η αποχώρηση του Βέλεθ και τα δικά μας λάθη, έπαιξαν ρόλο».

Για την αντικατάσταση του Γιουνές κι αν είχε σχέση με το χαμένο πέναλτι του Τυνήσιου: «Είχαμε 2-3 παίκτες των οποίων η φυσική κατάσταση δεν ήταν καλή εκείνη την κατάσταση. Ένας ήταν ο Μπρούνο (Γκάμα), δεύτερος ο Ματέο (Γκαρσία) ο οποίος παρότι είναι παίκτης των 90 λεπτών κουράστηκε γιατί πολλές φορές το άγχος κερδίζει τους μύες. Ο τρίτος ήταν ο Χαμζά. Αποφάσισα να αλλάξω τον Χαμζά όχι γιατί έχασε το πέναλτι, ο καθένας μπορεί να το χάσει. Προσωπικά τον στηρίζω ολόψυχα».

Για την εικόνα της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο η οποία οπισθοχώρησε μετά το γκολ: «Αυτό δεν έχει να κάνει με τη στρατηγική, έγινε ενστικτωδώς γιατί οι παίκτες προσπάθησαν να προστατεύσουν το σκορ. Δεν μπορούσα να το αλλάξω πριν το ημίχρονο. Είναι πολύ δύσκολο να αλλάξεις το timing. Προσπαθήσαμε να προστατεύσουμε το αποτέλεσμα. Δυστυχώς, δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω μαζί τους».

Για την αντικατάσταση του Μπάσα με τον Ματίγια: «Δεν μπορούσα να δώσω 90 λεπτά στον Ματίγια γιατί κι αυτός είχε έναν τραυματισμό όπως ο Μπάσα. Σκοπός μου ήταν να παίξω δυνατά με δύο κεντρικούς παίκτες στο κέντρο και να δώσω 30-40 λεπτά στον Ματίγια τον οποίον θεωρώ ότι είναι πολύ χρήσιμος στο παιχνίδι μας».

Για το γεγονός ότι ο Άρης πληρώνει τα ατομικά του λάθη: «Είμαι μαραθωνοδρόμος και συνήθως οι ομάδες μου παίζουν καλύτερα στο δεύτερο μέρος του πρωταθλήματος».