Skip to main content

Έρευνα ΕΛΑΣ για Νέα Σμύρνη: Γάντια κρατούσε ο αστυνομικός, όχι όπλο

Το επίμαχο video όπου φαίνεται αστυνομικός να κρατά αντικείμενο που μοιάζει με όπλο ελέγχθηκε εξονυχιστικά από στελέχη της αστυνομίας.

Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας έχουν μπει τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων την περασμένη εβδομαδα στη Νέα Σμύρνη.

Ένα από τα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα ήταν ένα video όπου απεικονίζεται αστυνομικός της ομάδας Δράση να κρατά ένα αντικείμενο, που έμοιαζε με όπλο.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το «Βήμα» η έρευνα της ΕΛΑΣ για το συγκεκριμένο περιστατικό έδειξε ότι ο αστυνομικός κρατούσε τα υπηρεσιακά του γάντια και όχι όπλο όπως αναφέρθηκε στο διαδίκτυο.

Όπως τονίζει  το «Βήμα», από την έρευνα της ΕΛΑΣ εντοπίσθηκε ο εν λόγω αστυνομικός ο οποίος ανέφερε κατηγορηματικά ότι κρατούσε τα γάντια του και έκανε νεύμα στον οδηγό του διτρόχου για την πορεία που θα ακολουθήσουν.

Κάτι που φαίνεται, σύμφωνα με στελέχη της ΕΛΑΣ « να επιβεβαιώνεται από την ανάλυση της εν λόγω φωτογραφίας όπως κι αλλων τμημάτων του βίντεο όπου φαίνεται το αντικείμενο που κρατά ο ένστολος να αλλάζει «σχήμα», να μοιαζει σαν μικρό ύφασμα που το ανεμίζει. Κατι που ταιριάζει στην εκδοχή του ότι πρόκειται για τα υπηρεσιακά γάντια του».

Υπηρεσιακοί παράγοντες σημειώνουν ότι η αναφορά του αστυνομικού επιβεβαιώνεται κι από άλλες μαρτυρίες , ενώ έχει διαπιστωθεί ότι στην κατεύθυνση που κρατά τεντωμένο το χερι του δεν υπήρχαν πολίτες ώστε να τους «σημαδεύει» . Όπως εξάλλου στην εξέλιξη της κίνησης της μοτοσυκλέτας που φαίνεται ν ακολουθεί την πορεία που υποδεικνύει ο ένστολος. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να υπάρχει πλήρης διακρίβωση του συμβάντος