Skip to main content

Έρευνα της διανΕΟσις για την χαρτογράφηση των αξιών στην Ελλάδα

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00 στο Divani Caravel στην Αθήνα.

Πόσο εμπιστευόμαστε τους θεσμούς ή αλλήλους; Ποια είναι η στάση μας απέναντι στο πολιτικό σύστημα, στην κοινωνία και στη θρησκεία; Τι θεωρούμε σημαντικό για τον εαυτό και την οικογένειά μας;

Οι απαντήσεις σε τέτοιες ερωτήσεις μπορούν να δώσουν μια καλή εικόνα για το πώς σκέφτεται ένας άνθρωπος και να βοηθήσουν στην χαρτογράφηση των αξιών μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Αυτός ήταν και ο στόχος της διαΝΕΟσις που, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), ανέλαβε να υποστηρίξει και να υλοποιήσει τη συμμετοχή της Ελλάδας στη World Values Survey (WVS) που είναι μια παγκόσμια έρευνα αξιών, διεξάγεται από το 1981 σε δεκάδες χώρες του κόσμου και με το ίδιο ερωτηματολόγιο, 300 περίπου ερωτήσεων, παρακολουθεί τη διαχρονική εξέλιξη των αξιών και των πεποιθήσεων των πολιτών στις σύγχρονες κοινωνίες.

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας σε συνδυασμό και με τα ευρήματα της άλλης μεγάλης έρευνάς μας «Τι Πιστεύουν Οι Έλληνες», δίνουν μια πλήρη και πολυεπίπεδη εικόνα για το αξιακό προφίλ και για τον τρόπο που αυτό μετασχηματίζεται λόγω των οικονομικών και τεχνολογικών αλλαγών που συμβαίνουν γύρω μας. Τα πλούσια δεδομένα της WVS που θα παρουσιαστούν, δίνουν τη δυνατότητα να δούμε πώς η Ελλάδα τοποθετείται στον παγκόσμιο αξιακό χάρτη και μάλιστα σε θέση που ίσως αποτελεί έκπληξη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00, στην αίθουσα MACEDONIA στον ημιώροφο του ξενοδοχείου Divani Caravel (Λεωφ. Βασ. Αλεξάνδου 2, Αθήνα).

Για δήλωση συμμετοχής πατήστε εδώ