Skip to main content

Έργα 30 εκατ. ευρώ στον δήμο Θεσσαλονίκης από το πρόγραμμα «Τρίτσης»

Η ένταξη έργων του δήμου στο πρόγραμμα «Τρίτσης» βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα με τον αναπληρωτή υπουργό

Προτάσεις για χρηματοδότηση έργων σε 9 διαφορετικές κατηγορίες από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» υπέβαλε ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Η ένταξη έργων του κεντρικού δήμου στο πρόγραμμα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Ο υπουργό εμφανίστηκε θετικός σε ένα πλάνο τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ σε πρώτη φάση, το οποίο, όπως εξήγησε ο κ. Ζέρβας, αφορά κατά κύριο λόγο έργα στους τομείς της ανακύκλωσης, της διαλογής στην πηγή και της ηλεκτροκίνησης αλλά και ζητήματα έξυπνης πόλης, αναπλάσεων ή συντηρήσεων σε σχολικά συγκροτήματα, ακόμη και ψηφιοποίησης αρχείων του δήμου.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον δήμο για να δούμε άμεσα τους καρπούς από το πρόγραμμα «Αντώνης Τριτσης» να έρχονται προς όφελος των πολιτών», δήλωσε ο δήμαρχος.

«Σκοπός μας είναι να ενώνουμε δυνάμεις, για να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Πέτσας.

Όπως είπε, το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» παίρνει σάρκα και οστά και χαίρομαι που σήμερα είδα ώριμες προτάσεις άνω των 30 εκατ. ευρώ».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, εξάλλου, επεσήμανε ότι θα υπάρξει ιδιαίτερη ευελιξία όσον αφορά έργα με σοβαρό περιβαλλοντικό ή αναπτυξιακό αποτύπωμα.