Skip to main content

Εργάνη: Υποβολή αιτήσεων για θέατρα - κινηματογράφους λόγω πανδημίας

Οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται εμπρόθεσμα έως την και την Παρασκευή 15 Απριλίου στην ειδική πλατφόρμα του συστήματος Εργάνη

Έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, πραγματοποιείται αύριο, Τετάρτη 13 Απριλίου, για τις επιχειρήσεις (θέατρα, μουσικές σκηνές, κινηματογράφοι, συναυλιακοί χώροι και χώροι παραστάσεων), που επιθυμούν να λάβουν την οικονομική ενίσχυση της Πολιτείας, λόγω πανδημίας.

Οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται εμπρόθεσμα έως την και την Παρασκευή 15 Απριλίου στην ειδική πλατφόρμα stirizoumetonpolitismo.services.gov.gr , του συστήματος Εργάνη και αφορούν το μέτρο της οικονομικής κάλυψης θεατή / εισιτηρίου για το 2021.

Μαζί με τις αιτήσεις, οι επιχειρήσεις πρέπει να υποβάλλουν και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Επιπρόσθετα, πρέπει να υποβληθεί υποχρεωτικά και το ειδικό έντυπο που αφορά την διαδικασία De minimis, έτσι ώστε να ελεγχθούν όλες οι επιχειρήσεις, ως προς το δικαίωμα ένταξής τους στην εν λόγω διαδικασία. Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω δήλωση υποβάλλεται μια μόνο φορά ανά μοναδικό ΑΦΜ επιχείρησης, ανεξαρτήτως του πλήθος των αιτήσεων ένταξης στην οικονομική ενίσχυση.

Όσες επιχειρήσεις αιτούνται να λάβουν την οικονομική ενίσχυση βάσει του Προσωρινού Πλαισίου, υποχρεούνται ακόμη να υποβάλουν τα δικαιολογητικά που προβλέπονται στην σχετική κοινή υπουργική απόφαση επιλέγοντας «Υποβολή Συνοδευτικών Εγγράφων Πολιτισμού». Το απαιτούμενο ενιαίο πιστοποιητικό δικαστικής φερεγγυότητας πρέπει να έχει εκδοθεί από 15/2/2022 και εντεύθεν.

Υπενθυμίζεται ότι όσες επιχειρήσεις έχουν κάνει έναρξη εργασιών μετά την 1η/1/2019, και έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για την οικονομική ενίσχυση, δεν απαιτείται επανυποβολή της.