Skip to main content

Εργασίες σε αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις του δήμου Χαλκηδόνος

Αλλάζουν όψη γήπεδα, κλειστά γυμναστήρια αλλά και αίθουσες που φιλοξενούν δραστηριότητες αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι παρεμβάσεις συντήρησης και διαμόρφωσης αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων του δήμου Χαλκηδόνος. Στόχος της δημοτικής αρχής και της αρμόδιας αντιδημαρχίας Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς είναι η βελτίωση των συνθηκών άθλησης σε γήπεδα, κλειστά γυμναστήρια αλλά και αίθουσες που φιλοξενούν δραστηριότητες αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.

Σε εξέλιξη βρίσκονται τις ημέρες αυτές εργασίες στο ποδοσφαιρικό γήπεδο Νέας Μεσημβρίας αναφορικά με το αρδευτικό σύστημα του γηπέδου και την νέα επισπορά χλοοτάπητα. Ενώ, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες διαγράμμισης στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ Αδένδρου καθώς και οι εργασίες μόνωσης αλλά και ειδικής κατασκευής στα αποδυτήρια του ποδοσφαιρικού γηπέδου Αδένδρου για την αποφυγή εισροής υδάτων στο εσωτερικό του κτιρίου. Οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί επίσης στο κλειστό γυμναστήριο Αδένδρου και στα γήπεδα ποδοσφαίρου Προχώματος, Νέας Μεσημβρίας, Ξηροχωρίου και Βαθυλάκκου.

Συγκεκριμένα έχουν ολοκληρωθεί οι επιδιορθώσεις στα υδραυλικά των αποδυτηρίων στο ποδοσφαιρικό γήπεδο Ξηροχωρίου καθώς επίσης και ο καλλωπισμός του χώρου, και η δημιουργία νέας περίφραξης στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ Ν.Μεσημβρίας.

Επίσης, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση laminate στην αίθουσα γυμναστικής του ποδοσφαιρικού γηπέδου ΑΟΚ Αγίου Αθανασίου καθώς και οι εργασίες καλλωπισμού των γηπέδων τένις στα Κουφάλια και η κατασκευή και τοποθέτηση ειδικής κατασκευής σε επικίνδυνο σημείο στην κερκίδα του ποδοσφαιρικού γηπέδου Χαλκηδόνας.

Οι εργασίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί επίσης στο Πνευματικό Κέντρο «Κ. Χατζάκος» στα Κουφάλια με την αγορά και τοποθέτηση νέων φωτιστικών και στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μεσημβρίας, το οποίο καλλωπίστηκε και επιδιορθώθηκαν διάφορα προβλήματα.

«Όλες οι παρεμβάσεις εντάσσονται στον συνολικό σχεδιασμό που έχουμε ως Δημοτική Αρχή για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό και αφορά στη συντήρηση των αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών του Δήμου μας», τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος Σταύρος Αναγνωστόπουλος. «Συνεχίζουμε τις εκτεταμένες παρεμβάσεις στο σύνολο των χώρων των δημοτικών αθλητικών υποδομών, των ποδοσφαιρικών γηπέδων, των κλειστών γυμναστηρίων και των χώρων πολιτισμού, με στόχο τη λειτουργική και αισθητική τους αναβάθμιση», συμπλήρωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς, Ανέστης Ανεστίδης, οι εργασίες θα συνεχιστούν σε όσες αθλητικές εγκαταστάσεις υπάρχει ανάγκη. «Στόχος μας να ολοκληρώσουμε όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις στους αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους του Δήμου μας ώστε οι συνδημότες μας να έχουν τη δυνατότητα να αθλούνται σε σύγχρονους, ασφαλείς, δημόσιους αθλητικούς χώρους και να απολαμβάνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις σε καλαίσθητους και λειτουργικούς χώρους», είπε ο κ. Ανεστίδης.