Skip to main content

Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ:Ασφαλιστικά και ΣτΕ για την εκχώρηση γραμμών στα ΚΤΕΛ

Με ασφαλιστικά μέτρα και προσφυγή στο ΣτΕ προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ για την εκχώρηση των 26 γραμμών στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Με ασφαλιστικά μέτρα σε πρώτο χρόνο, προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε δεύτερο, ακόμη και με παρέμβαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποιούν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ για τη σχεδιαζόμενη από το υπουργείο Μεταφορών εκχώρηση 26 γραμμών του Οργανισμού στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

«Είχα χθες μία σύσκεψη με τους νομικούς μας συμβούλους. Θα γίνει ένα διαβιβαστικό από αυτούς προς το Ελεγκτικό Συνέδριο στο γνωμοδοτικό σημείωμα και, αναλόγως με τις εξελίξεις, θα προχωρήσουμε και σε ασφαλιστικά μέτρα και σε παρέμβαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ίσως και στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus 103,6.

Όπως υποστήριξε ο κ. Τσερμενίδης, η σύμβαση είναι παράνομη γιατί έγινε με ανάθεση και όχι με διαγωνισμό όπως ορίζει ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Απαγορεύεται να ξεπεράσει το όριο των χρημάτων που μιλάει για ανάθεση και σήμερα έρχεται και λέει "θα δώσω και τις 26 γραμμές" με ποσό 23 εκατ. ευρώ. Αυτά τα 23 εκατ. ευρώ αν τα έριχναν στον Οργανισμό και λεωφορεία μεταχειρισμένα, σε πολύ καλή κατάσταση, θα μπορούσε να πάρει και, εφόσον θα υπάρχει η ρευστότητα, θα έβγαιναν στους δρόμους 500 και πλέον λεωφορεία, όπως βγάζαμε κάποτε», τόνισε ο ίδιος. 

Και σχολίασε: «Με αυτές τις κινήσεις αποδυναμώνουν και τον Οργανισμό και τους εργαζόμενους. Έδιωξαν τους "κακούς" ιδιώτες για να φέρουν τους "καλούς"».

«Εγώ έχω προτείνει να δοθεί μία παράταση έξι μηνών στον Οργανισμό και μέσα σε αυτό το διάστημα να γίνει ο ΑΣΥΘ, όπως ορίζει ο νόμος», σημείωσε και τόνισε ότι «αυτό που πρέπει να γίνει είναι να υπάρξει ρευστότητα για να μπορέσουμε να βγάλουμε στους δρόμους τα 520 λεωφορεία που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν». 

«Τα ασφαλιστικά μέτρα θα κατατεθούν μόλις μόλις εξελιχθεί η ιστορία στο Ελεγκτικό Συνέδριο και μετέπειτα βγουν οι σχετικές αποφάσεις από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών», επανέλαβε καταλήγοντας.