Skip to main content

Πρόεδρος Εργαζομένων ΟΑΣΘ: Ο Παππάς έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί

Είναι κρίμα που ο Οργανισμός έχει φτάσει σε αυτό το σημείο, η κατάσταση είναι έως τραγική, είπε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων, Δ. Τσερμενίδης

Ηθικά και μόνο ηθικά, ο Στέλιος Παππάς θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, υποστήριξε μιλώντας για τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ ο Δημήτρης Τσερμενίδης, πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στον Οργανισμό, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM 103,6.

«Όλο το διοικητικό συμβούλιο έπρεπε να παραιτηθεί, εκτός του εκπροσώπου των εργαζομένων. Σήμερα o κ. Παππάς συγκαλεί ΔΣ και εγώ ως εκπρόσωπος των εργαζομένων δεν θα συμμετέχω. Έτσι, θα συνεδριάσουν μόλις 5, καθώς από τα αρχικά 9 μέλη οι τρεις έχουν ήδη παραιτηθεί», είπε ο κ. Τσερμενίδης και πρόσθεσε:

«Υπάρχει μια καθυστέρηση στον ορισμού του νέου διοικητικού συμβουλίου που θα καθορίσει την πορεία του Οργανισμού».

Τόνισε, δε, ότι δεν έχει καμία σχέση με τον πρόεδρο και το ΔΣ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

«Είναι κρίμα που ο Οργανισμός έχει φτάσει σε αυτό το σημείο, η κατάσταση είναι έως τραγική, έχει δίκιο το επιβατικό κοινό, κι αυτοί που πραγματικά αντιμετωπίζουν πρόβλημα είναι οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία. Όποιος μπει στα αστικά σήμερα με τις μεγαλές καθυστερήσεις και με τις ζέστες, το πρώτο άτομο που θα βρει να τα ψάλλει είναι ο οδηγός», σχολίασε ο ίδιος και συνέχισε:

«Περιμένουμε από το υπουργείο Μεταφορών και το υπουργείο Οικονομικών να τρέξουμε ώστε να έχουμε τη συγκοινωνία που χρειάζεται η Θεσσαλονίκη».

Όπως υποστήριξε, δεν φταίνει ο νόμος για την κρατικοποίηση, οι άνθρωποι φταίνε, η διοίκηση ευθύνεται: ο ΟΑΣΘ είναι σήμερα όπως ήταν παλιά, εξαιρουμένου του εργολάβου της συγκοινωνίας. Η διοίκηση, όπως και η προηγούμενη διοίκηση των μετόχων των προηγούμενων ετών -που στο τέλος έκανε αδύνατα πράγματα, που δεν μπορεί να τα συλλάβει ο νους σας-, είναι αυτοί που ευθύνονται».

Κατάληξε, δε, λέγοντας, ότι «στη συνάντηση που είχα με τον κ. Καραμανλή προεκλογικά, του είχα πει ότι θα πρέπει να επιλέξει άτομα τα οποία θα προσδιορίσουν μια νέα πορεία για τη συγκοινωνία του νομού Θεσσαλονίκης».