Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου τάσσεται υπέρ των εμβολιασμών, ξεκαθαρίζοντας όμως πως δεν μπορούν να επιβάλλονται με απειλές.

Την έντονη αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου προκάλεσε η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στον κλάδο που ψηφίστηκε εχθές στη Βουλή μέσω τροπολογίας του υπουργείου Υγείας.

Σε ανακοίνωσή του, το ΔΣ του Σωματείου προτρέπει τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν άμεσα με όποιο σκεύασμα επιθυμούν, ωστόσο ξεκαθαρίζει πως θα βρεθούν απέναντι σε όσους προχωρήσουν «σε καταχρηστικές πρακτικές εις βάρος συναδέλφων».

«Ο εμβολιασμός δεν μπορεί να επιβάλλεται υπό την απειλή της φτωχοποίησης, ή την σπάθη της ανεργίας» σημειώνουν οι εργαζόμενοι, προσθέτοντας ακόμη πως ο εμβολιασμός «δε μπορεί να συνοδεύεται με μέτρα αναστολής εργασίας ή και απόλυσης όπως ήδη αφήνουν να εννοηθεί οι πρώτοι κυβερνητικοί "λαγοί"».

«Οι εργαζόμενοι, που για τους δικούς τους  προσωπικούς λόγους αρνούνται να κάνουν χρήση του ωφελήματος του εμβολιασμού, θα  πρέπει να αξιοποιούνται σε θέσεις  με μικρότερη ή καθόλου επαφή με τον ασθενή, να εφαρμόζεται το μέτρο της τηλεργασίας ή να προσφέρουν τις υπηρεσίες του με τα αναγκαία μέτρα προστασίας και καθημερινούς  προληπτικούς  ελέγχους  πριν την ανάληψη καθηκόντων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας» καταλήγουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου:

Ως ΔΣ ΣΕΝΠ μελετήσαμε την  χθεσινή τροπολογία του ΥΥΚΑ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των Υγειονομικών και την επιστρέφουμε ως απαράδεκτη!

Δεν θα επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά τις πράξεις, παραλείψεις και παλινωδίες των ιθυνόντων που οδήγησαν σε σκεπτικισμό, τόσο για τη διαχείριση της Πανδημίας, όσο και για τον γενικό εμβολιασμό, για τον οποίο διατρανώνουμε όμως ότι παραμένει το ύψιστο δώρο της Επιστήμης σε αυτή την διαρκή μάχη  τιθάσευσης της υγειονομικής κρίσης!

Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

Ο εμβολιασμός δεν μπορεί να επιβάλλεται υπό την απειλή της φτωχοποίησης, ή την σπάθη της ανεργίας!

Είναι τουλάχιστον αφελές να θεωρεί η πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ ότι θα υπάρξουν ενδιαφερόμενοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με τρίμηνες συμβάσεις σε ένα τόσο εξειδικευμένο εργασιακό περιβάλλον και μάλιστα όταν και τα μηνύματα από τις λίστες επικουρικών των ΥΠΕ είναι ότι έχουν «εξαντληθεί»

Θεωρούμε απολύτως άκαιρο, επικουρικό προσωπικό που τελεί σε παράταση έως 30/10 αλλά και οι λοιποί «ελαστικά» εργαζόμενοι (ΕΟΔΥ, ΟΑΕΔ, συμβάσεις έργου κ.ά.) να εκβιάζονται με τέτοιο τρόπο για λίγους μήνες επιπλέον εργασίας. Ανανεώστε τους  αν δεν είναι τεχνικά δυνατόν  να μονιμοποιηθούν άμεσα, επιβραβεύοντάς τους για  την προσφορά τους  όλη την προηγούμενη περίοδο και είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθούν!

Εξειδικεύστε τέλος  το βαθμό έκθεσης  έτσι ώστε να μην χαθεί ούτε ένας πολύτιμος εργαζόμενος από αυτήν τη μάχη στο υποστελεχωμένο  Ε.Σ.Υ. με σκοπό να αξιοποιηθούν σε θέσεις εκτός της πρώτης γραμμής, αφού κανένα τείχος ανοσίας δεν αγγίζει το 100%, ακόμα και λόγω χαμηλής ανοσολογικής ανταπόκρισης

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, που δεν έχουν σοβαρό ανασταλτικό λόγο, να προχωρήσουν άμεσα στον προγραμματισμό του εμβολιασμού τους,  με το σκεύασμα της επιλογής τους,  προστατεύοντας  εαυτούς, οικείους  και ασθενείς,  προειδοποιούμε όμως ότι θα μας βρουν απέναντί τους οι χθεσινοί  χειροκροτητές και σημερινοί  Κήνσορες της δικής  μας προσφοράς από την ασφάλεια των γραφείων τους, σε περίπτωση που προχωρήσουν σε καταχρηστικές πρακτικές εις βάρος συναδέλφων!

Δηλώνουμε αταλάντευτα πως ο εμβολιασμός  δε μπορεί να συνοδεύεται με μέτρα αναστολής εργασίας  ή και απόλυσης όπως ήδη αφήνουν να εννοηθεί οι πρώτοι κυβερνητικοί  «λαγοί». Οι εργαζόμενοι, που για τους δικούς τους  προσωπικούς λόγους αρνούνται να κάνουν χρήση του ωφελήματος του εμβολιασμού, θα  πρέπει να αξιοποιούνται σε θέσεις  με μικρότερη ή καθόλου επαφή με τον ασθενή,  να εφαρμόζεται το μέτρο της τηλεργασίας ή να προσφέρουν τις υπηρεσίες του με τα αναγκαία μέτρα προστασίας και καθημερινούς  προληπτικούς  ελέγχους  πριν την ανάληψη καθηκόντων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Κανείς στον Καιάδα της αναλγησίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ