Skip to main content

Εργαζόμενοι Παπαγεωργίου: Στα χέρια ιδιωτών το τμήμα τηλεφωνικών ραντεβού

Το Σωματείο Εργαζομένων καλεί την διοίκηση του Παπαγεωργίου να άρει την απόφαση κατάργησης του τμήματος των Τηλεφωνικών Ραντεβού

Την πρόθεση της διοίκησης του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, παρά τις πρόσφατες διαψεύσεις, να διακόψει την λειτουργία του τμήματος των Τηλεφωνικών Ραντεβού, παραδίδοντας άλλη μία δραστηριότητα των εργαζομένων εξ ολοκλήρου στα χέρια μίας ιδιωτικής εταιρείας, καταδικάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων.

«Ένα τμήμα που επί σειρά ετών έχει σωρεύσει εμπειρία πάνω στις ιδιαιτερότητες κάθε ιατρείου, γενικού ή ειδικού, αλλά και κάθε αιτούμενης εξέτασης, κατευθύνοντας τους πολίτες, ενίοτε και τους εργαζόμενους, στην ταχύτερη και χωρίς παλινωδίες εύρεση της ιδανικότερης λύσης για το πρόβλημά τους. Οι αρμοδιότητες τους αφορούν, όχι απλώς στο κλείσιμο των ραντεβού και τις εκάστοτε αλλαγές – ακυρώσεις που προκύπτουν αλλά έχουν επιφορτιστεί και με την εβδομαδιαία έκδοση στατιστικών προς την 3η ΥΠΕ. Ειδικά μάλιστα στην περίοδο πανδημίας, το τμήμα αυτό κατόρθωσε να αλλάξει πάνω από 200 προγράμματα ιατρείων μέσα σε μόλις μια εβδομάδα προκειμένου να ξανανοίξουν κανονικά στις 4 Ιουνίου τα εξωτερικά ιατρεία.

»Η εκχώρηση του έργου στην ιδιωτική εταιρεία καλύπτει ως μόνη αρμοδιότητα τον προγραμματισμό και τις τυχόν ακυρώσεις των ραντεβού, ενώ συχνά παρατηρούνται παραφωνίες από λανθασμένες καταχωρίσεις καθώς το προσωπικό που απασχολεί δεν γνωρίζει τυχόν ιδιαιτερότητες.

Πέρα όμως από όλα αυτά, το κοινό και φυσικά οι 2000 εργαζόμενοι του νοσοκομείου είναι που παρέχουν την ψήφο εμπιστοσύνης τους διαχρονικά στο τμήμα του Νοσοκομείου, όπως άλλωστε καταγράφεται από τον αριθμό των κλήσεων, αφενός διότι το τηλεφώνημα είναι άνευ χρέωσης, ΔΩΡΕΑΝ, και αφετέρου διότι οι πολίτες νιώθουν πως εξυπηρετούνται πιο ολοκληρωμένα, πιο προσωπικά και αρτιότερα.

Κυρίως όμως αυτό που μας θορυβεί, δημιουργώντας μας πρόσθετη ανησυχία και προβληματισμό, είναι το γεγονός ότι επιλέγουν να καταργήσουν ένα ακόμη τμήμα του νοσοκομείου που έρχεται να προστεθεί στην λίστα τμημάτων που από τα χέρια των εργαζομένων περνούν αποκλειστικά και μόνο στα χέρια ιδιωτών. Και αναρωτιόμαστε… Ποιος θα έχει σειρά μετά;

Οι εργαζόμενοι καλούν την διοίκηση «να άρει την απόφαση κατάργησης του συγκεκριμένου τμήματος αποδεικνύοντας πως δεν συντάσσεται με πρακτικές που στοχεύουν στην αποψίλωση τμημάτων προς όφελος ιδιωτών και αφού προχωρήσει σε ενίσχυση του τμήματος με αύξηση των μονίμων θέσεων εργασίας και την υλικοτεχνική υποστήριξή του να διακόψει τη συνεργασία με τον ανάδοχο».