Skip to main content

Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ απέκλεισαν την Υψηλή Γέφυρα στα Σέρβια (ivd)

Ο κίνδυνος της χρεοκοπίας στις εργολαβικές επιχειρήσεις είναι ορατός για αυτό και τα Σέρβια κινητοποιούνται μετά την Ιεροπηγή Καστοριάς και την Εύβοια

Συμβολικό αποκλεισμό της Υψηλής Γέφυρας των Σερβίων πραγματοποίησαν το πρωί κάτοικοι της περιοχής και εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, αντιδρώντας στην εκκαθάριση της εταιρείας, που προωθείται από το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Τα βαριά οχήματα παρατάχθηκαν στις δυο πλευρές της γέφυρας, ενώ στους οδηγούς διανεμήθηκε το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων  με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ».

Σύμφωνα με τον Πρωινό Λόγο η εκκαθάριση της ΛΑΡΚΟ σημαίνει ότι θα χαθούν δεδουλευμένα 8-9 εκ με τραγικές συνέπειες για τα Σέρβια και την Ιεροπηγή Καστοριάς, όπου και δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ στη Δυτική Μακεδονία.

Υπολογίζεται ότι τα 3-4 εκ αφορούν το λατομείο στα Σέρβια, ενώ  παράλληλα υπάρχουν καθυστερήσεις καταβολής δεδουλευμένων 5-6 μηνών στους εργολάβους εκσκαφών  και μεταφοράς .

Ο κίνδυνος της χρεοκοπίας στις εργολαβικές επιχειρήσεις είναι ορατός για αυτό και τα Σέρβια κινητοποιούνται μετά την Ιεροπηγή Καστοριάς και την Εύβοια, συμπαραστεκόμενα στους 270 και πλέον εργαζόμενους της περιοχής. Την ίδια ώρα στο Προσήλιο το ορυχείο υπολειτουργεί επιτείνοντας το πρόβλημα και αυξάνοντας  τις ανησυχίες της περιοχής για οικονομικό μαρασμό, όταν η συνεισφορά της ΛΑΡΚΟ και της ΜΕΤΕ στο ΑΕΠ της περιοχής αγγίζει το 50%.