Skip to main content

Εργαζόμενοι της ΜΕΒΓΑΛ συνέλεξαν 130 σακούλες με σκουπίδια από τον Αξιό (φωτο)

Περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι της ΜΕΒΓΑΛ συνέλεξαν πάνω από 130 σακούλες με απορρίματα από τον υδροβιότοπο του ποταμού Αξιού

Πάνω από 130 σακούλες με απορρίματα συνέλεξαν περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι της ΜΕΒΓΑΛ μαζί με τις οικογένειές τους από τον υδροβιότοπο του ποταμού Αξιού, σε συνεργασία με τον δήμο Χαλκηδόνος, που υπέδειξε το σημείο δράσης.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της ΜΕΒΓΑΛ, οι εθελοντές της εταιρείας «κατάφεραν να βελτιώσουν θεαματικά την όψη του μαγευτικού τοπίου μαζεύοντας τα απορρίματα, τα οποία ο δήμος Χαλκηδόνος μετέφερε στη συνέχεια με δικά του οχήματα στους ενδεδειγμένους χώρους διαχείρισης απορριμμάτων».
 
Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 1η πανελλήνιας περιβαλλοντικής δράσης που διοργάνωσε η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 1.000 εθελοντές από 27 εταιρείες, μέλη της πρωτοβουλίας, βρέθηκαν ταυτόχρονα σε 20 διαφορετικά σημεία, σε όλη την Ελλάδα, και έδρασαν, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «με στόχο τις ανάγκες της κάθε περιοχής, με ιδιαίτερη έμφαση σε τοποθεσίες που γνώρισαν καταστροφές από τις πρόσφατες πυρκαγιές».

Καταληκτικά η εταιρεία αναφέρει ότι «οι εθελοντικές δράσεις είναι μέρος της φιλοσοφίας της ΜΕΒΓΑΛ και οι άνθρωποι της εταιρείας, που ήδη οργανώνουν την επόμενη ενέργεια, επιλέγουν να συμμετέχουν σε πρωτοβουλίες με θετικό αποτύπωμα  στο περιβάλλον, την κοινωνία αλλά και τους ίδιους, αφού προωθούνται οι αξίες της συνεργασίας και της προσφοράς».