Skip to main content

Ερυθρός Σταυρός: Αρνείται ότι έβγαλε τον αναπνευστήρα διασωληνωμένου ο 60χρονος

«Ποια καλώδια να βγάλω; Εγώ δεν μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι. Γίνεται να βγάλω εγώ τα καλώδια;», είπε ο άνδρας σε δηλώσεις του.

Ο 60χρονος άνδρας που φέρεται να έβγαλε τον αναπνευστήρα από τον 72χρονο στον Ερυθρό Σταυρό, με αποτέλεσμα αυτός να πεθάνει, αρνείται τις κατηγορίες που του καταλογίζονται.

«Αυτός είχε πάθει ζημιά και τώρα λένε ότι του έκανα κακό. Ποια καλώδια να βγάλω; Εγώ δεν μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι. Γίνεται να βγάλω εγώ τα καλώδια; Μα είναι δυνατόν αυτό το πράγμα;» είπε στον Alpha.



Σε ερώτηση αν τον ενοχλούσε ο θόρυβος απάντησε: «Όχι βρε μάνα μου, εγώ προσπαθούσα να τον βοηθήσω όταν τον είδα έτσι. Προσπαθούσα, αλλά πονούσα. Είμαστε δολοφόνοι τώρα; Θα μας κάνετε δολοφόνους; Προσπαθούσαν οι γιατροί 10 ώρες. 5-6 γιατροί προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν».

«Δεν τον έχω πειράξει καθόλου. Γιατί να τον πειράξω; Αυτός είχε πολύ μεγάλο πρόβλημα. Ήταν δέκα άτομα γύρω του» κατέληξε.

Σε βάρος του 60χρονου άνδρα από την Αλβανία, που δήλωνε κουρασμένος στους αστυνομικούς και δεν ήθελε να μιλήσει, σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει: «Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικού θανάτου νοσηλευόμενου διασωληνωμένου ασθενούς στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, σχημάτισε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού, επίσης νοσηλευόμενου στον ίδιο θάλαμο, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Ο ανωτέρω συνελήφθη και φυλάσσεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο».