Skip to main content

Ερντογάν από Αγία Σοφία: Ελπίζω η Γαλλία να απαλλαγεί σύντομα από τον Μακρόν

«Η ελπίδα μου είναι ότι η Γαλλία θα απαλλαγεί το συντομότερο δυνατόν από το πρόβλημα Μακρόν», είπε ο Ερντογάν μετά την προσευχή στην Αγία Σοφία.

Την κόντρα του με τον Εμανουέλ Μακρόν αναζωπύρωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , εκφράζοντας την ελπίδα ότι  η Γαλλία θα «απαλλαγεί σύντομα από αυτόν».

«Ο Μακρόν είναι ένα βάρος για τη Γαλλία. Στην πραγματικότητα, ο Μακρόν και η Γαλλία περνάνε μια πολύ επικίνδυνη περίοδο», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, έπειτα από την προσευχή της Παρασκευής στην Αγία Σοφία.

«Η ελπίδα μου είναι ότι η Γαλλία θα απαλλαγεί το συντομότερο δυνατόν από το πρόβλημα Μακρόν», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στον Γάλλο ομόλογό του. Εδώ και μήνες είναι τεταμένες οι σχέσεις του Παρισιού με την Άγκυρα.

Οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε αντιπαράθεση για τη Συρία, την κατάσταση στη Μεσόγειο, τη σύγκρουση στο Ναγκόρνο- Καραμπάχ, αλλά και εξαιτίας της δέσμευσης του Μακρόν να καταπολεμήσει το εξτρεμιστικό Ισλάμ, μετά τη δολοφονία του καθηγητή Σαμουέλ Πατί λόγω των σκίτσων του Μωάμεθ που έδειξε σε μαθητές του. 

φωτογραφία αρχείου