Skip to main content

Ερντογάν για συνάντηση με Μητσοτάκη: Συμφωνήσαμε να εντείνουμε τις άμεσες επαφές

Μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Τουρκία, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τις συναντήσεις με ξένους ηγέτες, ανάμεσά τους και τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σχολίασε κατά τη διάρκεια διαγγέλματος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Τουρκία, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, αλλά και τον Τζο Μπάιντεν.

«Στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, είχαμε εκτεταμένες συνομιλίες με ηγέτες διαφόρων χωρών. Στις 14 Ιουνίου, την ημέρα της συνόδου κορυφής, συναντήθηκα με τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν, τον Βρετανό Πρωθυπουργό Τζόνσον, τη Γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ, τον Έλληνα Πρωθυπουργό Μητσοτάκη και πιο πρόσφατα τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάιντεν. Συναντήθηκα, επίσης, με εκπροσώπους πολλών χωρών κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής. Συμφωνήσαμε να εντείνουμε τις άμεσες επαφές μας με τον Μακρόν, τον Μητσοτάκη και τον Μπάιντεν. Εκφράσαμε την αμοιβαία επιθυμία για την εξεύρεση λύσεων», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το σχόλιο Ερντογάν για τη συνάντηση με Μπάιντεν

«Η συνάντηση με τον Μπάιντεν ήταν πολύ σημαντική όσον αφορά την πρώτη πρόσωπο με πρόσωπο επαφή αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του. Σε αυτήν τη συνάντηση, εκφράσαμε αμοιβαία τα γνωστά προβλήματα μεταξύ των χωρών μας, ανταλλάσσοντας απόψεις. Και όχι μόνο αυτό, ανταλλάξαμε απόψεις στο πλαίσιο της επόμενης συνεργασίας», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε για την συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν: «Πιστεύουμε ότι θα επιλύσουμε τα ζητήματα που υπάρχουν μεταξύ μας, στο πλαίσιο των αμοιβαίων ευαισθησιών και προσδοκιών μας. Υπό αυτήν την προϋπόθεση, είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε στενές σχέσεις συμμαχίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως και με κάθε άλλη χώρα. Πιστεύουμε ότι έχουμε ανοίξει την πόρτα σε μια νέα εποχή με τις ΗΠΑ πάνω σε θετική και εποικοδομητική βάση».