Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΑΝ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΟΥΝ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ

«Η Τουρκία δεν είναι το ίδιο έθνος που ήταν πριν από 17 χρόνια. Η στάση της χώρας μας σε αυτό είναι αδιαπραγμάτευτη», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Αν οι δεσμεύσεις για την εκεχειρία δεν τηρηθούν, η Τουρκία θα συνεχίσει την επιχείρηση μετά το πέρας των 120 ωρών, προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα.

«Η Τουρκία δεν είναι το ίδιο έθνος που ήταν πριν από 17 χρόνια. Δεν αισθανόμαστε πως πρέπει να ζητήσουμε την έγκριση κάποιου για να δράσουμε, όταν πρόκειται για την επιβίωση και την ειρήνη στη χώρα μας. Λαμβάνουμε μόνοι μας τις αποφάσεις για την εθνική μας ασφάλεια. Μέσα σε 9, μόλις, ημέρες έχουμε εξουδετερώσει 765 τρομοκράτες και απελευθερώσαμε 1500 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η στάση της χώρας μας σε αυτό είναι διαπραγμάτευτη» ανέφερε ο κ. Ερντογάν.

Σε ότι αφορά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, είπε: «Βρισκόμαστε στην τρίτη ημέρα. Αν μετά τις 120 ώρες δεν τηρηθούν αυτά που συμφωνήσαμε, τότε θα συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε. Το πλάνο μας εξελίσσεται σωστά και ακολουθούμε τα βήματα, όπως τα έχουμε σχεδιάσει. Η συμφωνία μας ήταν με τις ΗΠΑ και όχι με τους τρομοκράτες. Περιμένουμε από τους Αμερικανούς συμμάχους μας να τηρήσουν τη συμφωνία αυτή τη φορά».

Επικοινωνία με Μπόρις Τζόνσον

Νωρίτερα την Κυριακή, ο Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Επικοινωνίας της Τουρκίας, οι δυο ηγέτες συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις των χωρών τους, για τη στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, την εκεχειρία των 120 ωρών και τη συνεργασία Τουρκίας - Βρετανίας σε επίπεδο όπλων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ