Skip to main content

Ερντογάν: Δεν είναι οπισθοδρόμηση η αποχώρηση από τη σύμβαση Κωνσταντινούπολης

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «Ο αγώνας μας δεν ξεκίνησε με τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης και δεν θα τελειώσει με την αποχώρησή μας από αυτή»

Η αποχώρηση της Τουρκίας σήμερα Πέμπτη από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης κατά της βίας εναντίον των γυναικών «δεν αποτελεί οπισθοδρόμηση», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αμυνόμενος της εν λόγω απόφασης η οποία έχει αποτελέσει αντικείμενο επικρίσεων από πολλούς Τούρκους αλλά και συμμάχους στη Δύση.

Διαβάστε ακόμη: Αποχώρησε και επίσημα η Τουρκία από τη σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

«Ορισμένοι κύκλοι προσπαθούν να παρουσιάσουν την αποχώρησή μας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης ως ένα βήμα πίσω στη μάχη μας ενάντια στη βία κατά των γυναικών», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στην Άγκυρα, σύμφωνα με το kathimerini.gr.

«Ο αγώνας μας δεν ξεκίνησε με τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης και δεν θα τελειώσει με την αποχώρησή μας από αυτή», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι η Σύμβαση υπογράφηκε στην Κωνσταντινούπολη το 2011. Ο Ερντογάν είχε ανακοινώσει από τον Μάρτιο την απόφαση για αποχώρηση. Η απόφαση ελήφθη τελικά σήμερα Πέμπτη, ενώ χιλιάδες άνθρωποι αναμένονται να διαμαρτυρηθούν σε όλη τη χώρα αργότερα σήμερα.