Skip to main content

Ερωτηματικά για τον θάνατο της 11χρονης στην Κρήτη

Από την αυτοψία του ιατροδικαστή στο σημείο, αποκλείστηκε το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας. Τι άλλο εξετάζουν οι αρχές.

Η 11χρονη Ιωάννα είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της το βράδυ της Τρίτης και χθες το βράδυ βρέθηκε νεκρή στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά.

Το κορίτσι είχε φύγει από το σπίτι του γύρω στις 8 το βράδυ της Τρίτης για έναν περίπατο. Κάμερες την κατέγραψαν να μπαίνει σε μίνι μάρκετ από όπου πήρε γαριδάκια και άλλα σνακ. Κατευθύνθηκε στη συνέχεια στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων.

Το κορίτσι δεν γύρισε στο σπίτι του βράδυ. Το επόμενο πρωί στις 11 δηλώθηκε η εξαφάνισή της στην Αστυνομία και ξεκινά η κινητοποίηση για τον εντοπισμό της.

Ενα ζευγάρι περιπατητών χθες το απόγευμα ενημέρωσε την αστυνομία ότι εντοπίστηκε ένα νεκρό κορίτσι στα βράχια δίπλα στην θάλασσα, κάτω από το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων.

Οι άνδρες της επιχείρησης σπεύδουν στο σημείο που τους υποδεικνύουν και το άψυχο σώμα του κοριτσιού, ανήκει στην 11χρονη.

Σύμφωνα με το flashnews.gr από την αυτοψία του ιατροδικαστή στο σημείο, αποκλείστηκε το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την αυτοψία που διενήργησε ο ιατροδικαστής, δεν βρέθηκαν ίχνη απο σύρσιμο στο γκρεμό (που παραπέμπουν σε γλίστριμα) ενώ η πτώση του κοριτσιού ήταν κάθετη, προς τα βράχια.

Το κορίτσι, φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μάρτυρες είδαν το κορίτσι να στέκεται στην άκρη του γκρεμού.

Οπως σημειώνει το flashnews.gr, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά με τις Αστυνομικές αρχές να ερευνούν για ποιο λόγο μεσολάβησαν τόσες ώρες μέχρι να δηλωθεί η εξαφάνιση του μικρού κοριτσιού, αλλά οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγε από το σπίτι της.

Σημειώνεται ότι η 11χρονη, έχει άλλα δύο αδέρφια περίπου 6 και 9 ετών, ζούσε σε ένα δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον, με τους γονείς να έχουν χωρίσει, ενώ πριν απο δύο χρόνια είχαν γίνει γνωστά περιστατικά που αφορούσαν στην οικογένεια τα οποία απασχόλησαν και την Δικαιοσύνη και μάλιστα έιχαν θορυβήσει την κοινωνία των Χανίων, σχετικά με το περιβάλλον που μεγάλωναν αυτά τα παιδιά.

Έτσι, ανακύπτουν ερωτήματα αναφορικά με το αν οι κοινωνικές υπηρεσίες της πόλης ήταν ενήμερες για τις συνθήκες διαβίωσης της 11χρονης και των άλλων παιδιών της οικογένειας.

Η κηδεία της άτυχης 11χρονης πρόκειται να γίνει σήμερα το μεσημέρι στα Χανιά.