Skip to main content

Ερώτηση Γιαννούλη για τα κενά σε σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας

Για τα 680 κενά σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ρωτάει τη Σοφία Ζαχαράκη ο Χρήστος Γιαννούλης.

Το πρόβλημα με τα 680 κενά στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας υπογραμμίζει ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε αρχές Νοεμβρίου, στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννούλη, η πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών, ειδικά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, θυμίζει πλέον το μαρτύριο της σταγόνας αφού γίνεται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς και με την πρόσληψη μικρού αριθμού εκπαιδευτικών ενώ ταυτόχρονα τα κενά παραμένουν.

«Αποτέλεσμα είναι να πλήττονται άμεσα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητριών και μαθητών», τονίζει χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα 680 κενά σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ακυρώνουν στην πράξη αυτή καθ’ αυτή την υποχρέωση της πολιτείας για παροχή εκπαίδευσης.

Στο ερώτημα τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο Παιδείας ώστε να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά στα σχολεία, θα κληθεί να απαντήσει στις 18.00 στη Βουλή η αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.