Skip to main content

ΕΣΗΕΜ-Θ: «Βιομηχανία αγωγών» εις βάρος δημοσιογράφων στην Αλεξανδρούπολη

Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τον δήμαρχο της περιοχής να σεβαστεί την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων, μετά από νέα αγωγή που κατέθεσε για συγκεκριμένο ζήτημ.

Για «συστηματική προσπάθεια φίμωσης των δημοσιογράφων του Έβρου από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης μέσω "βιομηχανίας" αγωγών που αξιώνουν υπέρογκα ποσά δεκάδων χιλιάδων ευρώ από τους διαχειριστές ενημερωτικών ιστοσελίδων» κάνει λόγο η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης, καταδικάζοντας με ανακοίνωσή της το γεγονός.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «μετά από σειρά αγωγών που κατατέθηκαν τον Ιούλιο του 2020, μεταξύ των οποίων και εναντίον του μέλους της Ένωσής μας Αντώνη Τελόπουλου, ο κ. Ζαμπούκης επανέρχεται και καταθέτει αγωγή για παρόμοιο δημοσίευμα της ίδιας περιόδου σε άλλη ιστοσελίδα, 8 μήνες μετά, ενέργεια που καταγγέλλεται ως αντεκδίκηση για άλλη υπόθεση».

«Η ΕΣΗΕΜ-Θ παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή την απόπειρα οικονομικής εξόντωσης των δημοσιογράφων που εκδηλώνεται στην Αλεξανδρούπολη και ανησυχεί για την προσπάθεια βίαιης χειραγώγησης και εκφοβισμού της ενημέρωσης. Καλεί τον Δήμαρχο να αναθεωρήσει τη στάση του και να σεβαστεί την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων, αντιλαμβανόμενος την ευθύνη του ως δημόσιο πρόσωπο» καταλήγει η Ένωση.