Skip to main content

ΕΣΗΕΜΘ: Ανησυχία για την αιφνιδιαστική αντικατάσταση 3 αρχισυντακτών στην TV100

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης επισημαίνει το ενδεχόμενο η αντικατάσταση «να υπαγορεύεται από κίνητρα που έχουν εκδικητικό χαρακτήρα».

Την ανησυχία του για τον «αιφνιδιαστικό τρόπο» με τον οποίο αντικαταστάθηκαν τρεις αρχισυντάκτες, μέλη της Ένωσης, στη Δημοτική Τηλεόραση TV100 και για το ενδεχόμενο «να υπαγορεύεται η συγκεκριμένη ενέργεια από κίνητρα που έχουν εκδικητικό χαρακτήρα» εκφράζει σε ανακοίνωση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Ειδικότερα, με αφορμή τη δημόσια συζήτηση που έγινε για τις επιλογές αρχισυντακτών στην TV100, η Ένωση επισημαίνει τα εξής:

«1.     Πάγια αρχή της ΕΣΗΕΜ-Θ είναι ότι η Ένωση δεν συνδιοικεί σε οποιοδήποτε ΜΜΕ και ότι σέβεται απολύτως το δικαίωμα κάθε διεύθυνσης να αποφασίζει για τα καθήκοντα που θα αναθέτει στους εργαζόμενους, εφόσον τηρούνται οι αρχές της νομιμότητας, προστατεύονται τα εργασιακά δικαιώματά τους και ακολουθούνται οι απαιτούμενες διαδικασίες.

2.      Η ΕΣΗΕΜ-Θ σέβεται τις επιλογές της ΔΕΠΘΕ για την τοποθέτηση νέων αρχισυντακτών, που είναι μέλη της.

3.      Η ΕΣΗΕΜ-Θ διατυπώνει την ανησυχία της για τον αιφνιδιαστικό τρόπο με τον οποίο αντικαταστάθηκαν τρεις αρχισυντάκτες, μέλη της Ένωσης, και για το ενδεχόμενο να  υπαγορεύεται η συγκεκριμένη ενέργεια από κίνητρα που έχουν εκδικητικό χαρακτήρα.

4.      Η ΕΣΗΕΜ-Θ αποδοκιμάζει κάθε απόπειρα να απαξιωθεί το έργο οποιουδήποτε δημοσιογράφου στα Δημοτικά ΜΜΕ».

Διαβάστε ακόμη: Δήμος Θεσσαλονίκης: Κοινό μέτωπο της αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις στη ΔΕΠΘΕ