Κυριακή 29 Μαΐου 2022
x

ΕΣΗΕΜΘ: ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Ενέργειες όπως αυτή υπερβαίνουν τη διάσταση της ατομικής αντιδικίας και αποτελούν απειλή κατά της δημοσιογραφικής έρευνας, αναφέρει η ΕΣΗΕΜΘ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ με ανακοίνωσή του εκφράζει τη συμπαράστασή του στη δημοσιογράφο Σταυρούλα Πουλημένη, που αντιμετωπίζει, όπως σημειώνει, εξοντωτική αγωγή από στέλεχος της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός για ρεπορτάζ της.

Όπως τονίζεται από πλευράς ΕΣΗΕΜΘ, «η αποζημίωση 100.000 ευρώ που ζητάει ο ενάγων από τη δημοσιογράφο, επικαλούμενος παράνομη επεξεργασία προσωπικών του δεδομένων, όπως και το ενδεχόμενο κράτησης που αντιμετωπίζει η συνάδελφος, συνιστούν απόπειρα να απειληθεί με οικονομική και επαγγελματική εξόντωση».

«Ενέργειες όπως αυτή υπερβαίνουν τη διάσταση της ατομικής αντιδικίας και αποτελούν απειλή κατά της δημοσιογραφικής έρευνας και της ελευθερίας του Τύπου. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΣΗΕΜ-Θ θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο τη συνάδελφο στη διεκδίκηση του δικαιώματος να δημοσιεύει ελεύθερα κάθε εύρημα της έρευνάς της, εφόσον ακολουθεί τους κανόνες δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ