Skip to main content

Αισιόδοξος για τη σύνοδο κορυφής με τη Βόρεια Κορέα ο Μάικ Πενς

«Δεν έχει αλλάξει η πολιτική των ΗΠΑ. Δεν έχουν υπάρξει παραχωρήσεις που να έχουν προσφερθεί, ούτε που να έχουν δοθεί», είπε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος

Οι ΗΠΑ παραμένουν αισιόδοξες για την προγραμματισμένη σύνοδο κορυφής της 12ης Ιουνίου με τη Βόρεια Κορέα, αλλά δεν έχουν προβεί σε παραχωρήσεις πριν την ιστορική συνάντηση με θέμα συζήτησης, μεταξύ άλλων, την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς.

Ώρες πριν τη συνάντηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζε-ιν στον Λευκό Οίκο, ο Πενς δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Fox: «Σχέδια εξακολουθούν να προχωρούν για μια σύνοδο κορυφής. Παραμένουμε ανοιχτοί σε αυτή, παραμένουμε αισιόδοξοι», τόνισε.

«Αλλά επιτρέψτε μου να είμαι πολύ σαφής: δεν έχει αλλάξει τίποτε στην πολιτική των ΗΠΑ. Δεν έχουν υπάρξει παραχωρήσεις που να έχουν προσφερθεί, ούτε που να έχουν δοθεί», πρόσθεσε.

Χθες ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ανέφερε ότι ο Τραμπ είναι διατεθειμένος να ακυρώσει τη σύνοδο κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, μερικές ημέρες αφότου η Πιονγκγιάνγκ έθεσε υπό αμφισβήτηση τη διεξαγωγή της συνάντησης.

Ο Πενς διεμήνυσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι η Βόρεια Κορέα δεν πρέπει να αποπειραθεί να εξασφαλίσει παραχωρήσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ με αντάλλαγμα υποσχέσεις τις οποίες δεν σκοπεύει να τηρήσει.