Skip to main content

ΕΣΘ: Επιτέλους «Ανάσταση» μετά από 11 χρόνια νέκρωσης της Μοναστηρίου

Ήταν έντεκα χρόνια ταλαιπωρίας για κάποιους ανθρώπους που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα, δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Π. Φιλιππίδης

Ως ένα πολύ μεγάλο γεγονός για τη Θεσσαλονίκη αλλά και για την αγορά της πόλης χαρακτηρίζει την AGROTICA, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, τονίζοντας ότι πέρα από τα αυξημένα μεγέθη της φετινής κλαδικής έκθεσης που μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, προφέρει μία καλή ευκαιρία στον εμπορικό κόσμο.

«Είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός, έχει εξελιχθεί σε μία πολύ μεγάλη έκθεση, σημαντική και για την αγορά αφού οι επισκέπτες της έκθεσης κάνουν κατά μεγάλο ποσοστό και βόλτα στους εμπορικούς δρόμους και υπάρχουν πιθανότητες για δημιουργηθεί τζίρος. Κάθε χρόνο η περίοδος της Agrotica είναι καλή και εκτιμώ και φέτος ότι θα πάει το ίδιο καλά», είπε στο ΑΜΠΕ ο κ. Φιλιππίδης. «Όταν υπάρχει κόσμος η αγορά κινείται», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας, την απόδοση στην κυκλοφορία του τμήματος της οδού Μοναστηρίου, που παρέμενε κλειστό λόγω των έργων του Μετρό, επί έντεκα χρόνια, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου εξέφρασε την ελπίδα του ότι δρόμοι που είχαν νεκρωθεί όπως η Μοναστηρίου και η Εγνατία θα αποκτήσουν ξανά ζωή και τόνισε ότι η τελευταία διοίκηση του μετρό ακολουθεί με ακρίβεια το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των εργασιών.

«Είναι μέρα χαράς η Κυριακή γιατί θα αποκτήσει ζωή ξανά ένας δρόμος, θα λειτουργεί πάλι ένας παραδοσιακός εμπορικός δρόμος που είχε νεκρωθεί. Νομίζω ότι θα αρχίσει μία καλύτερη εποχή για την Εγνατία. Θα αλλάξει σίγουρα προς το καλύτερο, γιατί με τις λαμαρίνες δεν μπορούσε να γίνει τίποτα», σημείωσε.

«Ήταν έντεκα χρόνια ταλαιπωρίας για κάποιους ανθρώπους που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα, παρά το γεγονός ότι η ταλαιπωρία οφειλόταν στο μεγαλύτερο έργο της πόλης μας, το μετρό. Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι έφτασαν στην καταστροφή», είπε ο κ. Φιλιππίδης και υπογράμμισε: «Ο πρόεδρος του Αττικό Μετρό, ο κ. Μυλόπουλος έτσι όπως μας τα είπε από την πρώτη μέρα που ανέλαβε, ακριβώς έτσι υλοποιούνται και υλοποιούνται πλήρως. Αυτό είναι πάρα πολύ καλό γιατί αυτό το έργο θα τελειώσει προς όφελος, της πόλης, του εμπορικού κόσμου, όλων μας».

Ο πρόεδρος του ΕΣΘ αναφέρθηκε στα δύσκολα χρόνια και στα αμέτρητα λουκέτα εμπορικών επιχειρήσεων που μπήκαν λόγω των έργων του Μετρό στον κύριο άξονα της πόλης, τα οποία όπως διευκρίνισε ήταν απαραίτητα, ενώ όπως είπε στο κενό έπεφταν εδώ και πολλά χρόνια οι εκκλήσεις του συλλόγου προκειμένου να αποζημιωθούν ή να διευκολυνθούν επαγγελματίες που θίγονταν ή καταστράφηκαν οριστικά.

«Τα πρώτα χρόνια κρατήθηκαν κάποια καταστήματα αλλά μετά έκλεινε το ένα μαγαζί πίσω από το άλλο. Από τότε γκρινιάζαμε και φωνάζαμε ώστε κάποιοι επαγγελματίες ή να δοθούν κίνητρα να μετακομίσουν σε άλλη περιοχή ή να αποζημιωθούν και υποστηρίζαμε ότι δεν μπορεί να γίνει ένα τόσο μεγάλο έργο και να μην προβλέπονται κάποιες αποζημιώσεις για ανθρώπους που θίγονται άμεσα», ανέφερε ο κ. Φιλιππίδης και υπογράμμισε ότι «κάτι πρέπει να γίνει για αυτούς τους ανθρώπους. Είχαμε ζητήσει εδώ και χρόνια αποζημιώσεις, απαλλαγή για δημοτικά τέλη, τέλη επιμελητηρίου, από φορολογικές επιβαρύνσεις. Καμία κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις μας», κατέληξε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.