Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΣ ΣΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΚΑΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Επιστολή της Πρωτοβουλίας Εστίασης στον πρωθυπουργό για την οικονομική αντοχή του κλάδου και τα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ.

Διευκρινίσεις σε σειρά ερωτημάτων αναφορικά με τον κλάδο ζητεί με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η Πρωτοβουλία Εστίασης «estiasigreece».

Θέτοντας ερωτήματα τόσο για την οικονομική αντοχή των επιχειρήσεων όσο και για τα μέτρα που ισχύουν από την Παρασκευή στην εστίαση, η Πρωτοβουλία σημειώνει πως «δεν μας αξίζει ούτε ο εμπαιγμός, ούτε η αλλοπρόσαλλη πολιτική των αποφάσεων που παίρνονται για τον κλάδο, ειδικά για το τελευταίο διάστημα και κυρίως όταν αποφασίζετε για εμάς χωρίς εμάς».

«Η εστίαση αντιλαμβάνεται και τη ζημιά και την προσπάθεια σας» σημειώνει η Πρωτοβουλία, σχολιάζοντας πως «είναι λάθος τώρα στο τέλος της προσπάθειας να αλλοιωθεί η εικόνα και της προσπάθειας και του κλάδου. Δεν είναι έτσι!  Υπάρχουν λύσεις, αλλά όχι οριζόντιες».

Αναλυτική η επιστολή της Πρωτοβουλίας Εστίασης προς τον πρωθυπουργό:

Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος Κυριάκο Μητσοτάκη

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Παρακαλούμε όπως διευκρινίσετε τα εξής:

- τα όπλα στήριξης του κλάδου μας συνεχίζουν να υφίστανται όπως μας έχετε διαβεβαιώσει;

- η επαναφορά στην κανονικότητα πιστεύετε ότι είναι εφικτή και για τον κλάδο μας;

- θεωρείτε πως είναι σωστό το μίσθωμα του Ιουλίου για τα καταστήματα εστίασης με 15 ημέρες κλειστούς εσωτερικούς χώρους και με ελλιπή και επιβαρυμένη λειτουργία κοστολογικά να πληρωθεί ολόκληρο;

- βρίσκετε σωστή την λειτουργία των εσωτερικών χώρων αμιγώς με ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ, όταν μέρος από το προσωπικό μας και από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς σας είναι ανεμβολίαστο;

- είναι υποστηρικτική η αφηνιασμένη διαδικασία των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους στα φορολογικά, εργατικά και γενικότερα μέτρα με πρόστιμα και απειλές σε μια περίοδο που επιλέξατε τη διαδικασία ελέγχου των πελατών μας για την είσοδο στα καταστήματα μας;

- μπορείτε να διευκρινίσετε αν το ποσό επανεκκίνησης στην εστίαση του 7% του τζίρου του 2019 αφορούσε τον Μάιο του 2021 ή τον Μάιο του 2022 για τις επιχειρήσεις του κλάδου που απέμειναν τότε;

- τέλος, ενημερώστε μας αν ισχύει ότι έχουμε "μαξιλάρια" στήριξης της επιχειρηματικότητας και του κλάδου μας από τον κ. Σταϊκούρα ή αν ισχύει η άποψη του κ. Γεωργιάδη ότι δεν υπάρχουν άλλα χρήματα και ότι η χώρα χρεοκοπεί τον Δεκέμβριο!

Κ. Πρωθυπουργέ η εστίαση αντιλαμβάνεται και τη ζημιά και την προσπάθεια σας. Ειλικρινά, έχουμε αναλάβει και είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε όποια ζημιά θα επιμεριστεί και μας αφορά στην ελληνική κοινωνία μετά το κακό που μας βρήκε!

Είστε και ειλικρινής και μεταρρυθμιστής!

Δεν μας αξίζει όμως ούτε ο εμπαιγμός, ούτε η αλλοπρόσαλλη πολιτική των αποφάσεων που παίρνονται για τον κλάδο, ειδικά για το τελευταίο διάστημα και κυρίως όταν αποφασίζετε για εμάς χωρίς εμάς!

Αδικεί καταρχάς την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλετε για στήριξη της κοινωνίας και του κλάδου και κατά δεύτερον αδικεί τον κλάδο μας, ο οποίος φαίνεται διαρκώς ανικανοποίητος! Είναι λάθος τώρα στο τέλος της προσπάθειας να αλλοιωθεί η εικόνα και της προσπάθειας και του κλάδου. Δεν είναι έτσι!  Υπάρχουν λύσεις, αλλά όχι οριζόντιες!

Ευχαριστούμε.

#estiasigreece
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ