Skip to main content

Εστίες έντασης από οπαδούς ΠΑΟΚ και Άρη με ΕΛΑΣ σε κέντρο, Τούμπα και Χαριλάου

Τρεις εστίες μικροέντασης μεταξύ αστυνομικών και οπαδών του ΠΑΟΚ και του Άρη, κατά περίπτωση, σε τρία διαφορετικά σημεία στην πόλη

Τρεις διαφορετικές εστίες έντασης οπαδών του Άρη και του ΠΑΟΚ με δυνάμεις της Αστυνομίας προκλήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή της Χαριλάου, στην περιοχή της Τούμπας και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αρχικώς επί της οδού Αγίου Δημητρίου, στο ύψος του τουρκικού προξενείου υπήρξε μικρόενταση μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ -που πραγματοποιούσαν μοτοπορεία στην πόλη- και της Αστυνομίας. Οι αστυνομικές δύναμεις από την πλευρά τους έκαναν χρήση κρότου λάμψης και η ένταση αποκλιμακώθηκε γρήγορα.

Στη συνέχεια, κι ενώ οι οπαδοί του ΠΑΟΚ επέστρεφαν στο γήπεδο της Τούμπας, υπήρξε νέα εστία έντασης στην οδό Κλεάθους. Μερίδα ατόμων επιχείρησε να κινηθεί προς την οδό Παπαναστασίου, ωστόσο δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην περιοχή για την αποφυγή επεισοδίων τούς έφραξαν τον δρόμο, χωρίς να δοθεί περισσότερη έκταση στο περιστατικό. Αφού άναψαν καπνογόνα και πυρσούς, οι οπαδοί του Δικεφάλου επέστρεψαν στο γήπεδο της Τούμπας όπου παραμένουν μέχρι αυτήν την ώρα.

Ένταση και στη Χαριλάου

Νωρίτερα, δεκάδες οπαδοί του Άρη βρέθηκαν έξω από το γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης» ώστε να εμψυχώσουν τους παίκτες της ομάδας εν όψει του αυριανού ντέρμπι της Θεσσαλονίκης κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά και για τη συνέχεια του μίνι-πρωταθλήματος των πλέι οφ.

Όταν η αποστολή του Άρη αποχώρησε προς το ξενοδοχείο που θα καταλύσει, ομάδα εξ αυτών κατέβηκε στο οδόστρωμα της οδού Παπαναστασίου και άρχισε πορεία με κατεύθυνση προς δυτικά. Ωστόσο, αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή έκαναν φραγμό στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Αλ. Σταύρου για την αποφυγή ενδεχόμενης συνάντησης με οπαδούς του ΠΑΟΚ. Εκεί υπήρξε ένταση με ρίψη αντικειμένων και μετακίνηση κάδων απορριμμάτων, εντούτοις και αυτή τη φορά αποκλιμακώθηκε γρήγορα, με τους οπαδούς των κιτρινόμαυρων να οπισθοχωρούν ξανά προς το γήπεδο Χαριλάου μέσω Καραμανλή και Κωνσταντινουπόλεως.