Skip to main content

ΕΤΑΔ: Στο σφυρί δύο τουριστικά ακίνητα σε Πιερία – Ποια είναι

Τρέχει ανοικτός διαγωνισμός για δυο παραθαλάσσια ακίνητα στην Καλλιθέα Πιερίας – Ποιες οι ημερομηνίες και οι προϋποθέσεις.

Δύο παραθαλάσσιες εκτάσεις - φιλέτα στην Καλλιθέα Πιερίας, έβγαλε στο σφυρί η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) μέσω ανοιχτών ηλεκτρονικών διαγωνισμών με εργαλείο τη διαδικτυακή της πλατφόρμα (www.e-publicrelastate.gr).

Ο διαγωνισμός και για τις δύο εκτάσεις, που αφορά σε μίσθωση, ξεκίνησε να τρέχει εχθές, ενώ καταληκτική ημερομηνία και στις δύο περιπτώσεις είναι η 23η Σεπτεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι.

Σημειώνεται πως πρόκειται για δύο εκτάσεις, για τις οποίες είχε γράψει στο παρελθόν η Voria.gr, ωστόσο οι τιμές μίσθωσης τους σε σχέση με τις σημερινές αιτούμενες τιμές ήταν σημαντικά υψηλότερες. Ωστόσο το ελλιπές ενδιαφέρον οδήγησε σε μείωση των μισθωμάτων.

Τιμή εκκίνησης για τη μίσθωση της μιας παραθαλάσσιας έκτασης 43.482 τμ είναι τα 15.000 ευρώ, ενώ για την έτερη που εκτείνεται σε 5.494 τμ είναι τα 10.000 ευρώ.

Οι δυο παραθαλάσσιες εκτάσεις βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως.

Όπως αναφέρεται στις πληροφορίες για τους δύο διαγωνισμούς, το βήμα του διαγωνισμού, δηλαδή το ελάχιστο ποσοστό αύξησης εκάστης προσφοράς επί της ανώτατης ήδη υφιστάμενης προσφοράς, ορίζεται ίσο του 5%.

Όπως τονίζεται στους ειδικούς όρους των δύο διαγωνισμών, και συγκεκριμένα στο σκοπό της μίσθωσης προβλέπεται «ήπια τουριστική ανάπτυξη του ακινήτου και πιο συγκεκριμένα εγκατάσταση αναψυκτηρίου, τραπεζοκαθισμάτων και ομπρελοκαθισμάτων, με μικρής κλίμακας ημι-υπαίθριες ελαφριές και ημιμόνιμες κατασκευές, πέργκολες και στέγαστρα με βάση, μετακινήσιμα διαχωριστικά κ.λπ. προς εξυπηρέτηση των λουόμενων, σύμφωνα με τους όρους και περιορισμούς δόμησης του και με την εν γένει και ειδική νομοθεσία που το διέπει. Ο μισθωτής θα αναλάβει πλήρως τις σχετικές δαπάνες για την ανάπτυξη του ακινήτου».

Η διάρκεια μίσθωσης

Η διάρκεια της μίσθωσης, βάσει των όρων του διαγωνισμού, καθορίζεται σε 3 έτη από την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης, με δυνατότητα παράτασης για 2 επιπλέον έτη, κατόπιν συμφωνίας και των δύο μερών.

Ο μισθωτής θα καταβάλει στην ΕΤΑΔ, ετήσιο μίσθωμα όπως αυτό θα διαμορφωθεί κατά τη διαδικασία του διαγωνισμού με την υποβολή της οικονομικής του προσφοράς και το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι λιγότερο της τιμής εκκίνησης.

Το ετήσιο μίσθωμα θα καταβάλλεται σε έως τέσσερις ισόποσες τριμηνιαίες δόσεις ανά μισθωτικό έτος. Η πρώτη δόση θα καταβληθεί κατά την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης.

Για τη συμμετοχή στη διαγωνιστική διαδικασία οι συμμετέχοντες θα προσκομίσουν εγγύηση συμμετοχής, 5.000 ευρώ διάρκειας 90 ημερών, σύμφωνα με τα ειδικότερα αναφερόμενα στους ισχύοντες γενικούς όρους διαγωνισμού για την εκμίσθωση ακινήτων της ΕΤΑΔ.