Skip to main content

Εταιρεία Μαλαματίνα: Παράνομος αποκλεισμός των εγκαταστάσεων από μικρή ομάδα συνδικαλιστών

Η συγκεκριμένη ομάδα εμπόδισε, με απειλές και προπηλακισμούς, εργαζομένους που ήθελαν να εργαστούν να εισέλθουν στο εργοστάσιο, αναφέρει η εταιρεία

Για «συνδικαλιστές που θέλουν να πληρώνονται χωρίς να εργάζονται» και για «παράνομο αποκλεισμό των εγκαταστάσεων της εταιρείας» από «μικρή ομάδα συνδικαλιστών» κάνει λόγο η διοίκηση της Μαλαματίνα σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τα σημερινά πεισόδια στις εγκαταστάσεις της στο Καλοχώρι.

Παράλληλα, απευθύνει έκκληση στην πολιτεία να διασφαλίσει τη νομιμότητα και το δικαίωμα στην εργασία της πλειοψηφία των εργαζομένων που θέλουν να κρατήσουν την  ιστορική οινοποιία ανοιχτή, όπως αναφέρει.

«Μια μικρή ομάδα συνδικαλιστών, εμποδίζουν παράνομα τη λειτουργία της Οινοποιητικής Μονάδας της Μαλαματίνας στο Καλοχώρι. Αρνούνται ασκώντας βία την είσοδο των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της ιστορικής επιχείρησης, στηρίζοντας μόνο τα δικά τους προνόμια σε βάρος των συμφερόντων της πλειοψηφίας των εργαζομένων», σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι «συνεχίζεται ο παράνομος αποκλεισμός των εγκαταστάσεων της Μαλαματίνας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, από μια μικρή ομάδα συνδικαλιστών, οι οποίοι επιμένουν να απαιτούν να μην εφαρμοστεί το πρόγραμμα λειτουργικού εκσυγχρονισμού της επιχείρησης».

Ειδικά για τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα τονίζεται ότι «ασκώντας για μια ακόμη φορά βία, το πρωί της Τετάρτης 31 Αυγούστου, η συγκεκριμένη ομάδα συνδικαλιστών – με τη συνδρομή ατόμων που δεν έχουν καμία σχέση με την εταιρία – εμπόδισε με απειλές και προπηλακισμούς, τους εργαζομένους και τα διοικητικά στελέχη της εταιρείας που ήθελαν να εργαστούν, να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις της οινοποιητικής μονάδας».

«Είναι αυτοί οι συνδικαλιστές που θέλουν να πληρώνονται χωρίς να εργάζονται. Είναι αυτοί οι συνδικαλιστές που αρνήθηκαν την μεταφορά των οδηγών και βοηθών οδηγών σε άλλα τμήματα της εταιρείας προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση της Διοίκησης αφενός για το κλείσιμο του ζημιογόνου τμήματος Διάθεσης και αφετέρου την περαιτέρω ανάπτυξη άλλων τμημάτων της επιχείρησης που θα οδηγήσει μεσοπρόθεσμα σε διπλασιασμό των θέσεων εργασίας. Είναι αυτοί οι συνδικαλιστές που θέλουν να συνδιοικούν, όπως έκαναν με τον προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς και οδήγησαν την εταιρεία στα πρόθυρα της χρεοκοπίας», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Προστίθεται ακόμη ότι «με τη στάση τους αποδεικνύουν ότι αδιαφορούν για τη βιωσιμότητα μιας ιστορικής επιχείρησης όπως η Μαλαματίνα, η οποία τα τελευταία χρόνια και μετά την είσοδο των νέων επενδυτών έχει μπει σε τροχιά εξυγίανσης. Δεν νοιάζονται για το βιοπορισμό και το εισόδημα 90 εργαζομένων στην εταιρεία, αλλά και περισσότερων από 1.000 αμπελουργών και 300 συνεργατών προμηθευτών που συνδέονται άμεσα με τη λειτουργία της».

Τέλος, η εταιρεία απευθύνει «έκκληση στην Πολιτεία να διασφαλίσει τη νομιμότητα, να προστατέψει την υγιή επιχειρηματικότητα και να εξασφαλίσει το δικαίωμα στην εργασία της πλειοψηφίας των εργαζομένων, που θέλουν να εργαστούν και να κρατήσουν την Οινοποιία ανοικτή» και καλεί «όλα τα κόμματα και το πολιτικό προσωπικό τους να σεβαστούν την ιστορία της επιχείρησης και την προσπάθεια της νέας ιδιοκτησίας να την αναπτύξει, καθώς και το δικαίωμα των εργαζομένων της για αξιοπρεπή εργασία και εισόδημα».